Een alfamannetje en een vrouwtje

Aftredend premier Yves Leterme sluit niet uit dat hij na de verkiezingen opnieuw premier van het land wordt. ‘Als Leterme goed scoort in West-Vlaan­de­ren, en als zijn partij een verkiezingsnederlaag lijdt, dan zal Leterme mogelijk een comeback proberen te maken als eerste minister’, meldde De Tijd.
  • Apache Apache
Zijn uitspraak komt er precies een dag nadat partijvoorzitster Marianne Thyssen zich op een persconferentie ‘op zijn vrouwtjes’ kandidaat-premier stelde. Maar geen paniek: Leterme steunt Thyssen ten volle!
Toch ligt bij CD&V, sowieso al niet te best op dreef in deze campagne, de vraag wie nu de feitelijke leider van de partij is opnieuw open en bloot op tafel. Daardoor komt de tactiek van de partij op wankele poten te staan. De kandidatuur van Thyssen moest een cesuur maken met de stilstand van het land, de voorbije drie jaar.
Nu Leterme opnieuw om de hoek komt kijken, dreigt de ultieme politieke oneliner van de laatste  jaren opnieuw van stal gehaald te worden: wie gelooft die mensen nog? Om erger te voorkomen ontkende Leterme het bericht van De Tijd dan ook meteen, en benadrukte hij op Twitter dat hij Marianne Thyssen ten volle steunt.
Lees het volledig artikel op Apache.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.