Een alfamannetje en een vrouwtje

Aftredend premier Yves Leterme sluit niet uit dat hij na de verkiezingen opnieuw premier van het land wordt. ‘Als Leterme goed scoort in West-Vlaan­de­ren, en als zijn partij een verkiezingsnederlaag lijdt, dan zal Leterme mogelijk een comeback proberen te maken als eerste minister’, meldde De Tijd.
  • Apache Apache
Zijn uitspraak komt er precies een dag nadat partijvoorzitster Marianne Thyssen zich op een persconferentie ‘op zijn vrouwtjes’ kandidaat-premier stelde. Maar geen paniek: Leterme steunt Thyssen ten volle!
Toch ligt bij CD&V, sowieso al niet te best op dreef in deze campagne, de vraag wie nu de feitelijke leider van de partij is opnieuw open en bloot op tafel. Daardoor komt de tactiek van de partij op wankele poten te staan. De kandidatuur van Thyssen moest een cesuur maken met de stilstand van het land, de voorbije drie jaar.
Nu Leterme opnieuw om de hoek komt kijken, dreigt de ultieme politieke oneliner van de laatste  jaren opnieuw van stal gehaald te worden: wie gelooft die mensen nog? Om erger te voorkomen ontkende Leterme het bericht van De Tijd dan ook meteen, en benadrukte hij op Twitter dat hij Marianne Thyssen ten volle steunt.
Lees het volledig artikel op Apache.be

LEES OOK

© Reuters/Bauweraerts
Grootofficier in de Kroonorde. Dat is de eretitel die Georges Forrest – op voordracht van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders – krijgt toegekend van koning Filip.
© BTC/Alain Huart
Vandaag maakte de OESO de cijfers voor het budget ontwikkelingssamenwerking van 2013 bekend.
All rights reserved - Vredesactie.be
Op 6 februari start het proces tegen Vredesactie. Minister van landsverdediging Pieter De Crem (CD&V) vond het geweldloos protest dat de organisatie in 2008 voerde te ver gaan.
Acht Vlaamse centrumsteden gaan samenwerken om hun klimaatafdruk te verkleinen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.