Een alfamannetje en een vrouwtje

Aftredend premier Yves Leterme sluit niet uit dat hij na de verkiezingen opnieuw premier van het land wordt. ‘Als Leterme goed scoort in West-Vlaan­de­ren, en als zijn partij een verkiezingsnederlaag lijdt, dan zal Leterme mogelijk een comeback proberen te maken als eerste minister’, meldde De Tijd.
  • Apache Apache
Zijn uitspraak komt er precies een dag nadat partijvoorzitster Marianne Thyssen zich op een persconferentie ‘op zijn vrouwtjes’ kandidaat-premier stelde. Maar geen paniek: Leterme steunt Thyssen ten volle!
Toch ligt bij CD&V, sowieso al niet te best op dreef in deze campagne, de vraag wie nu de feitelijke leider van de partij is opnieuw open en bloot op tafel. Daardoor komt de tactiek van de partij op wankele poten te staan. De kandidatuur van Thyssen moest een cesuur maken met de stilstand van het land, de voorbije drie jaar.
Nu Leterme opnieuw om de hoek komt kijken, dreigt de ultieme politieke oneliner van de laatste  jaren opnieuw van stal gehaald te worden: wie gelooft die mensen nog? Om erger te voorkomen ontkende Leterme het bericht van De Tijd dan ook meteen, en benadrukte hij op Twitter dat hij Marianne Thyssen ten volle steunt.
Lees het volledig artikel op Apache.be

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

 Rock Cohen (CC BY-SA 2.0)
De Europese Unie bouwt een museum om haar eigen geschiedenis en de Europese identiteit in de kijker te zetten.
Globovisión (CC BY-NC 2.0)
Vanmorgen 30 april  heeft het Colombiaanse Hooggerechtshof twee topverantwoordelijken van de vroegere Colombiaanse Inlichtingendienst veroordeeld voor illegale praktijken van spionage, vervolg
Truthout.org (CC BY-NC-SA 2.0)
Annemarie Gielen, Directeur van Pax Christi Vlaanderen, vindt het hoog tijd dat vrede financieel en politiek gesteund wordt.
© Belga/Laurie Dieffembacq
Op een hoorzitting over de strijd tegen fiscale fraude hebben drie Belgische journalisten van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) in de kamercommissie Financiën toelich
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.