Een alfamannetje en een vrouwtje

Aftredend premier Yves Leterme sluit niet uit dat hij na de verkiezingen opnieuw premier van het land wordt. ‘Als Leterme goed scoort in West-Vlaan­de­ren, en als zijn partij een verkiezingsnederlaag lijdt, dan zal Leterme mogelijk een comeback proberen te maken als eerste minister’, meldde De Tijd.
  • Apache Apache
Zijn uitspraak komt er precies een dag nadat partijvoorzitster Marianne Thyssen zich op een persconferentie ‘op zijn vrouwtjes’ kandidaat-premier stelde. Maar geen paniek: Leterme steunt Thyssen ten volle!
Toch ligt bij CD&V, sowieso al niet te best op dreef in deze campagne, de vraag wie nu de feitelijke leider van de partij is opnieuw open en bloot op tafel. Daardoor komt de tactiek van de partij op wankele poten te staan. De kandidatuur van Thyssen moest een cesuur maken met de stilstand van het land, de voorbije drie jaar.
Nu Leterme opnieuw om de hoek komt kijken, dreigt de ultieme politieke oneliner van de laatste  jaren opnieuw van stal gehaald te worden: wie gelooft die mensen nog? Om erger te voorkomen ontkende Leterme het bericht van De Tijd dan ook meteen, en benadrukte hij op Twitter dat hij Marianne Thyssen ten volle steunt.
Lees het volledig artikel op Apache.be

LEES OOK

CC/Wikimedia
De kogel is door de Vlaamse kerk. De komende vijf jaar bestuurt een coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD Vlaanderen. Ook de ministerposten zijn al (bijna) allemaal ingevuld.
Lockheed Martin
Tomas Baum van het Vlaams Vredesinstituut pleit voor een open debat over de mogelijke aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen als opvolger voor de F-16.
CC Crown Copyright
De G7 benadrukten op hun top in Brussel dat ze het over opmerkelijk veel dingen eens waren 'omdat we dezelfde waarden delen'. Toch kwam er niet zoveel concreets uit de top.
Bart Lasuy
Waarom deze verkiezingen bewijzen dat een federale kieskring een noodzaak is, en waarom in een democratie de grootste partij niet altijd in de regering zit.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.