Fanclub roept HEMA op het matje

Warenhuis HEMA heeft sinds juli 2007 een kritische fanclub. De 462 Vrienden van HEMA zijn weliswaar voor de HEMA, maar vinden dat er geen mensen mogen uitgebuit worden voor de productie van kleren.
De fanclub, een intiatief van de Schone Kleren Campagne, vindt dat het warenhuis te weinig openheid hanteert over de arbeidsomstandigheden bij de productielocaties en dat de arbeiders zelf te weinig betrokken zijn bij de noodzakelijke verbeteringen.
De directie van HEMA heeft, na een gesprek met de fanclub, toegezegd om enkele productielocaties te onderzoeken. Volgens de fanclub is een flink deel van het HEMA-assortiment namelijk gemaakt onder beroerde arbeidsomstandigheden. ‘Schendingen van arbeidsrecht als zware onderbetaling en langdurig overwerk zijn schering en inslag bij de artikelen die wij in onze warenhuizen kopen’, vindt de fanclub.

Leefbaar loon


HEMA zal samenwerken met de Fair Wear Foundation (FWF), een organisatie die samen met kledingmerken werkt aan betere arbeidsomstandigheden. De fanclub heeft nog andere punten van kritiek, waarop HEMA nog niet reageerde, zoals een leefbaar loon en openheid over productieomstandigheden.
De Belgische conumentenorganisatie Test-Aankoop publiceerde begin deze maand een onderzoek naar het ethisch bedrijfsbeleid van grote winkelketens. H&M en Mango kwamen als beste bedrijven uit het onderzoek, HEMA staat op de vierde plaats.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.