Kenia bouwt grootste geothermische centrale in Afrika

Kenia start met de bouw van een geothermische centrale, die met een capaciteit van 280 megawatt de grootste op het continent wordt.

  • REUTERS/Thomas Mukoya Een arbeider bij de bestaande geothermische centrale in Olkaria. Met de nieuwe centrale is een investering van 800 miljoen euro gemoeid. REUTERS/Thomas Mukoya

Volgens de Keniaanse president Mwai Kibaki zet de nieuwe centrale Kenia flink op het pad van Vision 2030, het langetermijnproject voor economische ontwikkling.

“Voldoende betaalbare en betrouwbare stroom is van levensbelang voor de uitwerking van die economische blauwdruk”, zei hij. “Dit project betekent een shift van energie op basis van waterkracht naar geothermische stroom.”

De centrale bij Olkaria wordt gebouwd door het staatsbedrijf Kenya Electricity Generating Company, en moet tegen 2014 operationeel zijn. De 800 miljoen euro voor de bouw wordt mee gefinancierd door onder meer de Wereldbank, Franse ontwikkelingshulp en de Duitse ontwikkelingsbank.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

devos georges

Staks doen de onwikkelingslanden het beter wat betreft duurzame energie dan ons twijfelend westers apelandje.

LEES OOK

Zipline (CC BY-SA 2.0)
Vanaf juli leveren GPS-gestuurde drones levensbelangrijk bloed aan gezondheidscentra in Rwanda.
P. Casier (CGIAR) (CC by-nc-sa 2.0)
Interventies van landbouwexperts van de Verenigde Naties bij drieduizend boerenfamilies in Kenia hebben ertoe geleid dat landbouwers hun productiviteit en inkomsten konden verdubbele
© Fairtrade Belgium
Het merendeel van de rozen in België komt uit Oost-Afrika. Een gunstig klimaat en een lage arbeidskost, meer is er niet nodig. Alleen al in Kenia werken 500.000 mensen in de bloemenindustrie.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.