Russische blogger vindt afluisterapparatuur in kantoor

Alexei Navalny, een prominente anti-Poetinblogger, heeft afluisterapparatuur ontdekt in zijn kantoor. Hij verwittigde de politie, maar plaatste eerst foto's en video van de apparatuur op zijn blog.

Alexei Navalny, een advocaat, keerde maandag terug na Moskou na een vakantie. Bij "wijze van grap" controleerde hij samen met zijn collega's het kantoor met een detector voor afluisterapparatuur. Ze vonden tot hun verrassing verschillende apparaatjes in de muur.

Navalny bracht de politie op de hoogte, maar plaatste eerst foto's en video's van de zender op zijn blog. Op de video is te zien hoe de medewerkers een heel netwerk van draden en apparatuur uit de plinten en de muur halen. Tijdens de zoektocht bleef Navalnuy tweeten: "Officieel: Anti-Corruptiefonds vindt afluistertoestel". De politie vond later ook nog een verborgen camera en zender.

Rechtszaak

Navalny is een van de meest invloedrijke bloggers in de strijd tegen de corruptie, en een belangrijke figuur in de protestbeweging tegen de Rusische president Vladimir Poetin.

Hij werd in juli aangeklaagd voor verduistering en kijkt aan tegen een mogelijke gevangenisstraf van tien jaar, maar dat is volgens de advocaat en zijn aanhangers een poging om hem het zwijgen op te leggen.

LEES OOK

© EurasiaNet/Joanna Lillis
Kazachstan telt een grote Russische minderheid die de Russische bemoeienis met Oekraïne op de voet volgt.
De tussenkomst van Moskou op de Krim en de feitelijke onafhankelijkheid van het schiereiland leverde tal van verwijzingen naar de Anschluß en Sudetenland op. Wat wil Moskou nu echt?
© IPS/Alexey Yakushechkin
Nu de Krim zich na een referendum voorbereidt op aansluiting bij Rusland, worden families op het schiereiland uiteengedreven door de politieke onrust.
CC BY-NC 2.0 elkokoparilla
Dankzij de uitslag van het referendum in de Krim staat Rusland weer een stap dichterbij de annexatie van het strategisch belangrijke schiereiland.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.