Samira Bendadi genomineerd voor Interculturele Media Awards 2011

Het artikel 'Wat racisme met een kind doet' van MO*journaliste Samira Bendadi is genomineerd voor de Interculturele Media Awards 2011, categorie 'pers en informatie. Eerder won Bendadi met dit artikel ook voor België de EU-Journalist Award.

  • Brecht Goris MO*journaliste Samira Bendadi Brecht Goris

Jan Buelinckx

MO*promotie en communicatieverantwoordelijke
23 februari 2012

In het artikel, dat begin 2011 in MO* verscheen, onderzocht Samira via individuele gesprekken en focusgroepen wat de impact is van racisme bij kinderen en hoe kinderen met racisme omgaan. Pesterijen, moppen, negatieve uitlatingen over afkomst, kleur en religie blijken tot de levenssfeer van heel wat lagereschoolleerlingen te horen.

Eerder won Samira Bendadi met dit artikel ook voor België de EU-Journalist Award 'Together against discrimination' van de Europese Commissie. 

Op maandag 27 februari worden in 't Arsenaal in Mechelen de Interculturele Media Awards 2011 uitgereikt. De winaars zijn televisiemakers of journalisten die een verdienstelijk artikel schreven of reportage maakten over etnisch-culturele diversiteit. De Interculturele Media Awards zijn een initiatief van het Minderhedenforum.

Lees hier het volledige artikel van Samira Bendadi.

LEES OOK

CC Subcommandante
De ramadan is ingegaan voor de ruim 1,5 miljard moslims ter wereld.
CC Lieven Soete
De snelle en ingrijpende veranderingen die Europese samenlevingen de voorbije vijftig jaar ondergaan, zorgen voor heel wat cultureel ongemak, ongeacht of de familiale wortels van onze huidige grote
© gedeputeerde Vandenhove, provincie Limburg
In het oosten van België is vermoedelijk schaliegas voorhanden. De lagen vallen grotendeels samen met de vroegere steenkoolbekkens.
© CC / George A. Spiva Center for the Arts
Deze MO*paper is de tekst van de zevende Pieter Gillislezing die Rachida Lamrabet op 4 juni 2014 in Antwerpen ga

Meest recent van Jan Buelinckx

MO*/Klaas Verplancke
Op woensdag 11 juni 2014 is de tweede editie van het vernieuwde MO*magazine verschenen. Sinds dit jaar verschijnt MO* 4x per jaar op verbeterd papier en met de klemtoon op achtergrond en duiding.
Graag nodigen we al onze lezers uit op twee interessante evenementen in Gent.
De 63-jarige Cubaanse muzikant Pedro Luis Ferrer komt op 26 april in Brussel zijn nieuwe album 'Final' voorstellen.
Na 'Many Things' (2008), 'From Africa With Fury: Rise' (2011) is 'A Long Way To The Beginning' de derde plaat van Seun Kuti en Egypt 80, de 14-koppige bigband die hij sinds

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.