Samira Bendadi genomineerd voor Interculturele Media Awards 2011

Het artikel 'Wat racisme met een kind doet' van MO*journaliste Samira Bendadi is genomineerd voor de Interculturele Media Awards 2011, categorie 'pers en informatie. Eerder won Bendadi met dit artikel ook voor België de EU-Journalist Award.

  • Brecht Goris MO*journaliste Samira Bendadi Brecht Goris

Jan Buelinckx

Promotie & communicatie
23 februari 2012

In het artikel, dat begin 2011 in MO* verscheen, onderzocht Samira via individuele gesprekken en focusgroepen wat de impact is van racisme bij kinderen en hoe kinderen met racisme omgaan. Pesterijen, moppen, negatieve uitlatingen over afkomst, kleur en religie blijken tot de levenssfeer van heel wat lagereschoolleerlingen te horen.

Eerder won Samira Bendadi met dit artikel ook voor België de EU-Journalist Award 'Together against discrimination' van de Europese Commissie. 

Op maandag 27 februari worden in 't Arsenaal in Mechelen de Interculturele Media Awards 2011 uitgereikt. De winaars zijn televisiemakers of journalisten die een verdienstelijk artikel schreven of reportage maakten over etnisch-culturele diversiteit. De Interculturele Media Awards zijn een initiatief van het Minderhedenforum.

Lees hier het volledige artikel van Samira Bendadi.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

cc DFID
Meer geschoolde vluchtelingen versterken de Belgische economie, las ik recent in de krant. Kan kloppen.
Mark Hodson Photos (CC BY 2.0)
Vanaf april dit jaar publiceerde Vincent Harmsen voor MO* elf artikels over de effecten van hormoonverstoorders, maar ook over de enorme industriële belangen die verhinderen dat de politiek ha
© Klimaat.be
Ter gelegenheid van autoloze zondag (20 september), lanceerden onze vier Belgische ministers verantwoordelijk voor klimaat – federaal minister Marie Christine Marghem en haar drie regionale c
© Het Spilvarken
Varkens houden in de stad. Met deze ogenschijnlijk kleine, maar opvallende ingreep wil het Spilvarken grote veranderingen in gang zetten op vlak van sociale cohesie, milieu en consumptie.

Meest recent van Jan Buelinckx

© Lisa Develtere
Het herfstnummer van MO*magazine is verschenen. Ontdek hier de korte inhoud.
Op woensdag 2 september is het herfstnummer van MO*magazine verschenen. De focus van dit nummer ligt op religie en politiek. Ontdek hier de korte inhoud.
© Dreamstime
Video: 'Samenwerking is de technologie van de 21ste eeuw'
Op dinsdag 9 juni organiseerde MO* in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel een nieuwe editie van MO*talks, deze keer over het belang van internationale samenwerking in de 21ste eeuw.
(c) MO*
Het zomernummer van MO* is verschenen. Ontdek hier de korte inhoud!
Op woensdag 3 juni is het zomernummer van MO*magazine verschenen. De focus van dit nummer ligt op samenwerking in de 21ste eeuw. Ontdek hier de korte inhoud.
© Belfius
Speciale Belfius-persprijs voor Belgische onthullers LuxLeaks
Op donderdagavond 7 mei werden de 52ste Belfius-persprijzen uitgereikt.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.