Taliban viseren cameratelefoons

De Pakistaanse taliban gaan de strijd aan met mobiele telefoons die voorzien zijn van een camera. In Zuid-Waziristan werden enkele honderden gsm’s en computers in beslag genomen en verbrand, meldt de Pakistaanse krant The News International.

De taliban hadden in de noordelijke stad Wana de jeugd al verboden om muziek te beluisteren of naar de film te gaan. Het nieuwe doelwit zijn smartphones met een camera en computers. Volgens de krant had de taliban eerder al folders verspreid waarin smartphones met een camera verboden worden, omdat ze een bron van obsceniteit en vulgariteit zouden zijn. Computers worden dan weer gebruikt om naar films te kijken of muziek te beluisteren.

Volgens The News International doorzochten tientallen militanten zondag auto’s en winkels in Wana, en werden daarbij driehonderd smartphones en enkele computers in beslag genomen. De toestellen werden vervolgens verbrand. De taliban hebben gewaarschuwd dat er strenge straffen zullen volgen voor wie de toestellen nog gebruikt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.