Wereldfestival in Puurs

Simmerdown, het vernieuwde wereldfestival in Puurs, wil met muziek mensen bewegen. Het gratis festival wil mensen van hier in contact brengen met de verschillende culturen van de Derde Wereld. Door wereldse muziek en animatie creëert Simmerdown een wereldse vakantiesfeer in het Wijland in Puurs.
Je kan rondkuieren op de wereldmarkt en snuisteren tussen allerlei hebbedingetjes in kraampjes! NGO’s en verschillende andere organisaties staan voor iedereen klaar om over hun werking en wereldbetrokkenheid te informeren. Mensen uit Klein-Brabant die zelf betrokken zijn of zijn geweest bij een sociaal-cultureel project krijgen een speciale plaats op het Wereldfeest. Zij staan klaar om u op een creatieve, originele manier te tonen wat zij verwezenlijkt hebben.
Tijdens het festival kan je genieten van randanimatie, zoals een zinderend vuurspektakel, steltenlopers, een percussiefanfare en een circusshow. Waag je ook zelf aan een salsapasje, leer djembé spelen, jongleren of beatboxen of maak je de vaardigheden eigen van de bewegingskunst van capoeira.

Wereldkeuken


Verder kan je ook smullen van een werelds buffet aan democratische prijzen. Voor de jongeren onder ons staan er tal van vrijwilligers klaar in het kinderdorp. Leren jongleren, een hennatattoo laten zetten, het record bakstapelen verbreken, je laten schminken, workshops buikdansen, circusactiviteiten en djembé is een kleine greep uit het aanbod.
Met volgende wereldse klanken wil Simmerdown jong en oud bewegen. Jan van de Ven mag de spits afbijten, gevolgd door Root Mob, een Puurse Reggae coverband. De jonge Antwerpenaren van Fait d’Anvers brengen gipsy folk en ska en met Kintaki staat er een internationale band op het Simmerdownpodium.
Deze groep, met een Kongolese zanger en een band bestaande uit muzikanten uit verscheidene Afrikaanse landen, brengt muziek die het best te omschrijven valt als vrolijk ritmisch en vooral zéér dansbaar! Ze brengen muziek op het ritme van Zaïrese folk gemixt met invloeden van blues, Jazz, Westerse popmuziek en Caribbean music! Na deze internationale hoogvlieger sluit Simmerdown zijn optredens af met de absolute topper Café con Leche.

Ontwikkelingsproject


Naast al deze feestelijke activiteiten wil Simmerdown ook de wereldproblematiek zelf in de aandacht brengen. Samen met het Puurse gemeentebestuur steunt Simmerdown het ontwikkelingsproject van Oxfam Solidariteit: Union of Agricultural Work Committees, een project dat de landbouw-ontwikkeling steunt in Palestina.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.