"Windmolens niet ongezond voor de mens"

Onderzoek van de Australische Nationale Gezondheids- en Medische Onderzoeksraad (NHMRC) sluit uit dat windmolenparken negatieve effecten hebben op de menselijke gezondheid.

Het rapport dat vandaag naar aanleiding van het onderzoek werd gepresenteerd, geeft een overzicht van al de wetenschappelijke gegevens over de gezondheidsgevolgen van de aanwezigheid van windmolens in de nabijheid van mensen.

Windmolens worden vaak als hinderlijk gezien en soms als oorzaak aangewezen voor slapeloosheid en een afgenomen levenskwaliteit.

Op basis van al de beschikbare informatie concludeert het rapport dat “er geen aantoonbaar bewijs is dat windmolenparken een directe negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid.”

Professor Warwick Anderson van de NHMRC beklemtoont wel dat iedereen opmerkingen op het rapport kan indienen en dat ook nieuw tegenbewijsmateriaal in overweging zal worden genomen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.