Oproep aan de lezer: écht nieuws

Oproep aan de lezers: wat moet volgens u zeker aan bod komen in de vijftiende verjaardagseditie van MO* over “écht nieuws”? 

In december maakt MO* zijn vijftiende jaargang vol. Reden voor feest? Misschien wel, in navolging van de Latijns-Amerikaanse traditie dat een vijftienjarig meisje haar overgang naar de volwassenheid viert met een groot feest.

Maar, volgens ons moeten media in 2017 niet zozeer zichzelf vieren. Ook als ze jarig zijn, moeten ze vooral het publiek beter informeren. Want in tijden van nepnieuws en lage scores op de vertrouwensbarometer is betrouwbaar mondiaal nieuws een absolute vereiste om lezers en betrokken burgers in staat te stellen goed overwogen keuzes te maken of te eisen.

Het decembernummer van MO*magazine wordt dus geen confettifestijn, het wordt een bijzonder nummer vol écht nieuws.

Dat is natuurlijk een heel vage belofte, en die moeten we dus concretiseren in specifiek onderzoek, bijzondere reportages en relevante interviews. En omdat we nu toch al een beetje volwassen worden, voelen we ons zeker genoeg om de vraag aan u te stellen:

Wat moet volgens u zeker aan bod komen in het écht-nieuws-nummer van MO*?

Stuur al uw vragen, voorstellen en informatie naar: echtnieuws@mo.be

Doe het nu, de redactie gaat er dan snel mee aan de slag.

echtnieuws@mo.be

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

Acht keer per jaar laat MO* interessante papers op de wereld los, die je aan de hand van grondige informatie en verhelderende grafieken in staat stellen om je blik op de wereld te verruim
Esther Vargas (CC BY-SA 2.0)
Dit najaar is er nog ruimte voor wie graag als stagiair zijn of haar kans waagt in een mondiale journalistieke omgeving. Solliciteer nu!
© Brecht Goris
Als je mensen van vroeg tot laat bestookt met doembeelden, is het moeilijk voor hen om ook nog het goede of het gewone te zien in de wereld daarbuiten, zegt Bleri Lleshi.
(c) Simon Wardenier
Media zijn er niet om de burgers te entertainen, maar om ze te informeren. Daarom investeert MO* extra in goede en relevante journalistiek.

Meest recent van Gie Goris

(c) photo by Mine Dalemans
Koen Vanmechelen: ‘De natuur herstellen is nodig als mensen zichzelf willen redden’
De kip van Koen Vanmechelen is wereldberoemd. En hij wordt als kunstenaar vaak vereenzelvigd met het Kosmopolitische Kip-project dat nu al dertig jaar loopt.
Mahmud Rassel (CC BY-SA 2.0)
België neemt de maat van zijn eigen duurzame ontwikkeling
Vandaag presenteert minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in New York het eerste Belgische rapport over de duurzame ontwikkelingsdoelen in New York.
© Robert Oosterbroek / Bas van Setten
Tolereer geweld niet, want het is schadelijk voor verzet
Gewelddadige betogers doen meer om het verzet tegen de neoliberale mondialisering te ondermijnen dan twintig wereldleiders en de media die hen goedgezind zijn.
CC Joseph Bautista (CC BY 2.0)
Minderheden betalen hoge prijs voor Chinese investeringen in Pakistan
Het nieuwe zijderouteproject van China heeft een belangrijk luik in Pakistan, de China Pakistan Economic Corridor, goed voor zeker 46 miljard dollar investeringen.
Nooit meer tonen X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 28.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.