Oproep aan de lezer: écht nieuws

Oproep aan de lezers: wat moet volgens u zeker aan bod komen in de vijftiende verjaardagseditie van MO* over “écht nieuws”? 

In december maakt MO* zijn vijftiende jaargang vol. Reden voor feest? Misschien wel, in navolging van de Latijns-Amerikaanse traditie dat een vijftienjarig meisje haar overgang naar de volwassenheid viert met een groot feest.

Maar, volgens ons moeten media in 2017 niet zozeer zichzelf vieren. Ook als ze jarig zijn, moeten ze vooral het publiek beter informeren. Want in tijden van nepnieuws en lage scores op de vertrouwensbarometer is betrouwbaar mondiaal nieuws een absolute vereiste om lezers en betrokken burgers in staat te stellen goed overwogen keuzes te maken of te eisen.

Het decembernummer van MO*magazine wordt dus geen confettifestijn, het wordt een bijzonder nummer vol écht nieuws.

Dat is natuurlijk een heel vage belofte, en die moeten we dus concretiseren in specifiek onderzoek, bijzondere reportages en relevante interviews. En omdat we nu toch al een beetje volwassen worden, voelen we ons zeker genoeg om de vraag aan u te stellen:

Wat moet volgens u zeker aan bod komen in het écht-nieuws-nummer van MO*?

Stuur al uw vragen, voorstellen en informatie naar: echtnieuws@mo.be

Doe het nu, de redactie gaat er dan snel mee aan de slag.

echtnieuws@mo.be

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

Wereldmediahuis vzw is de uitgever van het kwartaalmagazine MO* en de nieuwswebsite MO.be.
Acht keer per jaar laat MO* interessante papers op de wereld los, die je aan de hand van grondige informatie en verhelderende grafieken in staat stellen om je blik op de wereld te verruim
Esther Vargas (CC BY-SA 2.0)
Dit najaar is er nog ruimte voor wie graag als stagiair zijn of haar kans waagt in een mondiale journalistieke omgeving. Solliciteer nu!
© Brecht Goris
Als je mensen van vroeg tot laat bestookt met doembeelden, is het moeilijk voor hen om ook nog het goede of het gewone te zien in de wereld daarbuiten, zegt Bleri Lleshi.

Meest recent van Gie Goris

UN Photo/Cia Pak
Trump zwaait in de VN met 700 miljard dollar militaire uitgaven
In zijn VN-speech op dinsdag 19 september bedreigde Donald Trump Noord-Korea nogmaals met totale vernietiging, en Iran, Cuba en Venezuela met regime change.
CC Lauren Irons (CC NY 2.0)
Verenigde Naties: ‘Er is wél een alternatief voor het besparingsbeleid. En het is hoognodig’
De VN-organisatie voor Handel en Ontwikkeling (Unctad) stelt in haar rapport van 2017 dat het veralgemeende besparingsbeleid in de wereld verantwoordelijk is voor blijvende economische bloedarmoede
(c) Jillian Edelstein
Mohsin Hamid: ‘Een vluchteling is geen andersoortig wezen, maar een mens die meemaakt wat wij ook meemaken'
Mohsin Hamid is een van de weinige schrijvers uit Pakistan die ook in de rest van de wereld bekendheid krijgt. MO* sprak met de auteur van “Exit West”.
CC Gie Goris (CC BY NC 2.0)
‘Corruptie vergroot de ongelijkheid, verdiept de armoede en verergert de werkloosheid’
MO* sprak over sociaal ondernemen, waardig werk en goed bestuur met de Zuid-Afrikaanse minister van Handel en Industrie, Ebrahim Patel.