Broederlijk Delen

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Broedelijk Delen is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

  • Broederlijk Delen Samuel op zijn veld in de Andeshoogvlakte van Bolivia. Broederlijk Delen
  • Broederlijk Delen Persstunt 2011: ambassadrice Maaike Cafmeyer houdt algemene uitverkoop wegens overbodig. Broederlijk Delen
  • Broederlijk Delen Burundi: koffieboer Anthère leidt de vergadering van een lokale boerengroep. Broederlijk Delen
  • Broederlijk Delen 50 jaar Broederlijk Delen: verjaardagsfeest in Antwerpen. Broederlijk Delen
  • Broederlijk Delen Fietsevenement ‘Dwars door België 2011’ Broederlijk Delen

Missie

Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen. En toch leven er mensen in armoede. Delen en herverdelen. En investeren in de eigen plannen van de armste gemeenschappen in het Zuiden. Dat is voor ons de oplossing.

Visie

De ongelijkheid in de wereld neemt toe, zelfs bij economische groei. Die groei heeft haar grenzen bereikt. Broederlijk Delen kiest voor een alternatief: “genoeg is goed” in plaats van “nooit genoeg”. Dat doen we niet alleen. We willen een brede solidariteitsbeweging zijn, zowel in Vlaanderen als wereldwijd. Samen bouwen we aan onze droom van een wereld zonder ongelijkheid. We vertrekken daarbij vanuit een langetermijnvisie. We zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om duurzame resultaten te behalen.

Hoe en waar we werken 

In het zuiden heeft Broederlijk Delen een typische manier van werken. We stellen de plannen van de plaatselijke bevolking tegen ongelijkheid centraal. Om die plannen te realiseren, ondersteunen we initiatieven van lokale organisaties. We starten zelf geen projecten op. 

Broederlijk Delen werkt samen met zo’n 160 partnerorganisaties. We steunen deze organisaties met geld. We delen onze kennis, brengen hen samen om ervaringen uit te wisselen en stimuleren onderlinge netwerking. Zo zijn ze als organisatie sterker en komen ze samen op voor hun rechten.

We zijn actief in 13 landen: 6 landen in Afrika, 6 in Latijns-Amerika en in Israël-Palestina. 

Daarnaast doen we ook in Vlaanderen politiek werk en beleidsbeïnvloeding, en sensibiliseren en aanzetten tot actie

Thema’s

Om resultaten te boeken, moeten we gericht werken. Daarom kiest Broederlijk Delen voor het platteland. Ongelijkheid pakken we aan via drie thema’s:

Recht op voedsel
1 op 8 mensen heeft honger, ook op het platteland. Samen met lokale organisaties werken we aan oplossingen om de huidige voedselcrisis aan te pakken. Met respect voor mens en milieu.

Duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen
De honger naar grondstoffen van de wereldeconomie groeit. Om die honger te stillen, willen bedrijven steeds meer grondstoffen ontginnen. Ook heel wat land en water komt zo in handen van deze bedrijven.Boeren kunnen niet aan landbouw doen zonder land en water. Maar de toegang wordt hen vaak bemoeilijkt of zelfs met geweld ontnomen.
Broederlijk Delen eist dat land, water en grondstoffen duurzaam beheerd worden. Met inspraak van de lokale bevolking. 

Inspraak en vrede
In vele landen zien mensen hun rechten geschonden. Bijvoorbeeld door gewapende conflicten, repressieve regimes en wanpraktijken van bedrijven. Broederlijk Delen stimuleert mensen en organisaties om hun stem te laten horen. Om op te komen voor hun rechten en deel te nemen aan overleg. Zo dragen ze zelf bij aan goed bestuur.

 

Broederlijk Delen steunt MO* omdat…

…onze organisatie gelooft dat er nood is aan een kwalitatief hoogstaand journalistiek blad in Vlaanderen rond Noord-Zuidthema’s. MO* beantwoordt daar aan met een redactieteam dat in alle journalistieke onafhankelijkheid kan werken.

Volg Broederlijk Delen

Facebook logo  Twitter logo  kalender icon  job icon

Contact

Huidevettersstraat 165
1000 Brussel
Tel: 02/502 57 00
Fax: 02/502 81 01
info@broederlijkdelen.be
www.broederlijkdelen.be
Rekeningnummer: IBAN BE12 0000 0000 9292

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.