Amerikaanse natuurbeschermingsorganisaties hebben geen financiële strategie

De meeste Amerikaanse natuurbeschermingsorganisaties blijken niet over een financiële strategie te beschikken. Nochtans zijn zij voor een groot deel verantwoordelijk voor het natuurbehoud in de VS.

  • (c) The Nature Conservancy Uit onderzoek blijkt dat natuurbeschermingsorganisaties in de VS geen duidelijke financiële strategie hebben. (c) The Nature Conservancy

In de VS spelen natuurbeschermingsorganisaties als The Nature Conservancy een veel grotere rol in het natuurbehoud dan in bijvoorbeeld België of Nederland. Ze investeren jaarlijks miljoenen in allerlei milieuprogramma’s, bijvoorbeeld in de aankoop van natuurgebieden, miljoenen die ze vooral via donaties binnenhalen.

Maar in hun financiële beleid ontbreekt een duidelijke strategie, zegt de Universiteit van Tennessee. Die nam de belastingaangiftes van negentig natuurbeschermingsorganisaties onder de loep, aangiftes over een periode van tien jaar. Het is voor het eerst dat onderzoek wordt gedaan naar hoe zo’n organisaties reageren op economische schokken.

In de tien onderzochte jaren zat zowel een periode van economische groei als een van recessie (2008). Maar de organisaties pasten hun financiële beleid niet aan de veranderende economische omstandigheden aan.

Op papier hebben ze vaak een strategie, maar in de praktijk regeert het opportunisme. De organisaties denken dat ze zich wel door moeilijke periodes zullen worstelen maar op die manier dreigen ze hun doelstellingen niet te halen en dat kan slecht nieuws zijn voor het Amerikaanse natuurbehoud, zeggen de onderzoekers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.