Australië keurt aids-dodend condoom goed

Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. Het condoom kan er al over enkele maanden in de winkelrekken liggen.

  • CC robertelyov Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. CC robertelyov

In het glijmiddel van het nieuwe condoom zit VivaGel, een stof die in 99,9 procent van de gevallen hiv, herpes en humaan papilomavirus (HPV) uitschakelt. VivaGel is ontwikkeld door de Australische geneesmiddelenfabrikant Starpharma.

Certificaat

Het condoom is het resultaat van een samenwerking tussen Starpharma en Ansell, marktleider in de Australische condoomverkoop. Het product is nu gecertifieerd door de Australische overheid met het TGA-keurmerk, vergelijkbaar met het CE-certificaat in Europa. Daarmee kan het binnen enkele maanden al in de Australische winkelrekken liggen. Of en wanneer het product ook in de rest van de wereld verkocht wordt, is niet duidelijk.

Naast hiv en genitale herpes vormt ook HPV een ernstige bedreiging voor de volkgezondheid. Een HPV-infectie kan de kans verhogen op bepaalde vormen van kanker, zoals keel- en baarmoederhalskanker.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2770   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2770  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.