China lanceert online encyclopedie die Wikipedia moet doen verbleken

Meer dan 20.000 auteurs hebben toegezegd om in een project te stappen dat Wikipedia moet doen verbleken: een online encyclopedie over de geschiedenis van China.

Wikimedia Commons; Hawyih (CC BY 3.0)

De Chinese versie van de Encyclopædia Britannica. China wil nu zijn eigen online encyclopedie lanceren om te concurreren met Wikipedia.

De digitale encyclopedie zal meer dan 300.000 artikelen in 100 disciplines tellen, alle met een gemiddelde lengte van 1000 woorden. Het naslagwerk zal dubbel zo groot worden als de Encyclopedia Britannica en zal in 2018 online komen.

Meer dan 20.000 auteurs van Chinese universiteiten en onderzoekscentra hebben al toegezegd om in het project te stappen.

Cyberspace

‘De Chinese Encyclopedie is geen boek maar een Grote Muur van Cultuur’, zegt hoofdredacteur Yang Muzhi op People’s Daily online. ‘China krijgt te maken met uitdagingen uit elk hoekje van cyberspace, dus is een eigen encyclopedie nodig om de publieke opinie te begeleiden.’

Volgens Yang wordt Wikipedia de grootste uitdager. Het doel van het Chinese project is echter om Wikipedia te overtreffen, eerder dan erachteraan te hollen.

‘Wikipedia is gratis en iedereen kan eraan meewerken, een heel aanlokkelijk idee. Wij hebben echter de grootste groep auteurs, dus kunnen we hoe dan ook beter doen’, concludeert Yang.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.