Latijns-Amerika ontwikkelt zich niet op duurzame wijze

In Latijns-Amerika blijft de vervuiling toenemen gaan dier- en plantsoorten, ecosystemen en natuurlijke hulpbronnen nog steeds achteruit.

  • © Cepal/Carlos Vera Econoom Joseluis Samaniego. © Cepal/Carlos Vera

“We gaan niet de goede richting uit op he vlak duurzame ontwikkeling”, zegt econoom Joseluis Samaniego. “De huidige ontwikkeling is nu sterk verbonden met groei, energieverbruik en vervuilende uitstoot.”

Samaniego is directeur Duurzame Ontwikkeling van de Economische Commissie voor Latijns-Amerika (Cepal), een VN-instantie.

Vorige week waren twintig milieuministers uit Latijns-Amerika samen in het Mexicaanse San José del Cabo om de duurzame ontwikkeling in de regio weer op het spoor krijgen.

Meer geld

In de slotverklaring pleitten ze onder meer voor bijkomende financiële middelen en een betere toegang tot technologieën. Ze vragen dat de principes van de duurzame productie en opslag van voedingsmiddelen worden opgenomen in de ontwikkelingsdoelstellingen die de VN volgend jaar willen vastleggen.

Ze stellen voor nationale inventarissen te creëren van duurzame initiatieven voor consumptie en productie, om de civiele samenleving en bedrijfswereld daar meer bij te betrekken en indicatoren uit te werken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.