Niemand thuis op donderdag 5 maart!

MO* presenteert, in samenwerking met diverse organisatoren, drie niet te missen debatten op één avond. Het is moeilijk kiezen, maar één optie is alvast uitgesloten: dat u die avond zal thuisblijven.

 

Brussel: 11.debat met Ben Okri: ‘Kan kunst de wereld redden?’

Als één van de belangrijkste schrijvers uit Afrika heeft Ben Okri een duidelijke visie op de rol die kunst kan spelen in de hedendaagse maatschappij. Hij spreekt vanuit de twee werelden die hem vertrouwd zijn: het Londen waar hij woont en Nigeria waar zijn roots liggen.

Ben Okri is een boeiende spreker die tijdens deze lezing een antwoord zal zoeken op de vraag ‘Kan kunst de wereld redden?’. Nadien praat Stefaan Anrys (MO*) verder met hem.

20u, KVS/zaal Box, Brussel. Organisatie: 11.11.11. i.s.m. MO* en KVS. Meer info.

Antwerpen: MO*lezing Saskia Sassen over ongelijkheid en de verbanning van de armen

Gie Goris (MO*) praat op de openingsavond van het literaire festival Mind The Book met de Amerikaanse sociologe Saskia Sassen over de systematiek achter mondiaal groeiende ongelijkheid en uitsluiting.

Saskia Sassen is professor sociologie aan Columbia University, New York. De van Nederland afkomstige sociologe en econome is wereldvermaard voor haar onderzoek naar globalisering en internationale migratie. Ze bekleedde verschillende academische posities in de Verenigde Staten en Londen. Haar boeken verschenen in twaalf talen en ze is lid van de Club van Rome.

20u, deSingel, Antwerpen. Organisatie: Mind The Book i.s.m. MO*, Universiteit Antwerpen en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Meer info.

Gent: Mondiaal Café met Nancy Fuentes León e.a. over de grondstoffenvloek in Latijns-Amerika

‘De lage prijzen van olie en metalen raken de achilleshiel van verschillende economieën in Latijns-Amerika: hun afhankelijkheid van grondstoffenexport. Maar in plaats van deze kans te grijpen om werk te maken van een duurzame economische transformatie, doen regeringen in het continent er alles aan om “business as usual” aan te moedigen. Met medewerking van Europa’, schrijft Wies Willems, beleidsmedewerker natuurlijke rijkdommen bij Broederlijk Delen, in een recent opiniestuk op MO.be.

Hoe zit het met die grondstoffenontginning in Latijns-Amerika? Wat is de impact ervan en zijn er alternatieven mogelijk? En wat kunnen wij in Europa doen?

Een gespreksavond onder leiding van John Vandaele (MO*) met Nancy Fuentes León (GRUFIDES), John Wante (Ovam), Judith Sargentini (Europarlementslid voor Groen-Links) en Raf Custers (GRESEA).

19u, Zebrastraat, Gent. Organisatie: MO* i.s.m. Gents Noord-Zuid Overleg, Zebrastraat, CATAPA, Putumayo, Broederlijk Delen, GRESEA, Solidagro, OVAM en Stad Gent. Meer info.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.