Prins Charles vermijdt investeringen in fossiele brandstoffen

Prins Charles blijkt investeringen in fossiele brandstoffen te vermijden. Dat schrijft de krant Financial Times.

  • CC BY-NC-ND 2.0 Downing Street Prins Charles zou geen enkel financieel belang hebben in de sector van fossiele brandstoffen. CC BY-NC-ND 2.0 Downing Street

Al jaren neemt de druk op grote investeerders toe om hun geld terug te trekken uit vervuilende brandstoffen. De laatste maanden gaat het bijzonder hard. Er gaat nauwelijks een week voorbij of je hoort van een grote organisatie die haar posities in fossiele brandstoffen terugtrekt, van universiteiten over kerken tot pensioenfondsen.

Nu blijkt ook prins Charles investeringen in fossiele brandstoffen te vermijden. Publieke uitlatingen van de Britse prins zijn er wat dat betreft niet, maar de krant Financial Times vernam bij bronnen in Buckingham Palace dat “zijn private investeringen en zijn stichting geen enkel belang hebben in fossiele brandstoffen.”

Richard Branson

Andere bekende Britten zoals Richard Branson gingen prins Charles al voor.

Zeker sinds de grote overstromingen in de winter van 2013-2014 is de klimaatverandering een belangrijk thema in Groot-Brittannië. Veel Britten zagen de aanhoudende overstromingen als een gevolg van de klimaatverandering.

Prins Charles zei na een bezoek aan de getroffen regio trouwens dat de overstromingen “een klassiek voorbeeld zijn van wat er gebeurt als je te weinig aandacht hebt voor de opeenstapelende gevolgen van de klimaatverandering.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.