Rusland zoekt groenten en fruit in Azië

De Russische minister van Economische Ontwikkeling Alexei Ulyukayev heeft een oproep gedaan aan tien Aziätische landen om de uitvoer van landbouwproducten naar Rusland op te krikken. Rusland wil zo het eigen embargo van groenten en fruit uit Europa en de VS opvangen.

Rusland kijkt naar de Aziatische markt om fruit en groenten te importeren

Ulyukayev deed de oproep vandaag tijdens een ontmoeting in Myanmar met vertegenwoordigers van de Associatie van Zuid-Oost Aziatische Naties (ASEAN), waartoe onder meer de Filipijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand behoren.

“Ik wil graag uw aandacht voor de mogelijkheden die zich voor ASEAN-landen ontwikkelen om landbouwproducten naar Rusland uit te voeren, met name verse groenten en fruit”, zei hij. “We kennen de hoge standaarden voor landbouwproducten in uw landen en we zullen export uw producten verwelkomen in Rusland, ook als het gaat om noten, runds- en varkensvlees en gevogelte”.

Investeringen

De minister wees erop dat de handel tussen Rusland en de ASEAN-landen vorig jaar afklokte op 17,5 miljard dollar. “Dit jaar hebben we dat al overtroffen, en we verwachten een stijging met 6 procent tegen het einde van dit jaar”, zei hij. Ulyakayev voegde eraan toe dat Moskou meer wil investeren in de Aziatische landen.

Rusland is op zoek naar nieuwe producenten van landbouwproducten omdat het de import van vlees, vis, zuivel, fruit en groenten verbood uit de VS, de Europese Unie, Canada, Australië en Noorwegen. Het embargo is een vergelding voor de sancties die het Westen oplegde naar aanleiding van de gebeurtenissen in Oekraïne.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.