Steeds meer weerstand tegen aanvallen met drones

Wereldwijd groeit de weerstand tegen aanvallen met drones op terrorismeverdachten, blijkt uit gisteren verschenen onderzoek van het Amerikaans onderzoeksbureau Pew. In 37 van de 44 onderzochte landen keurt meer dan de helft van de respondenten het gebruik van drones af.

 

  • CC ビッグアップジャパン In een recent onderzoek was in 26 landen meer dan 70 procent van de respondenten tegen de inzet van drones. CC ビッグアップジャパン

In 26 landen was meer dan 70 procent van de respondenten tegen de inzet van drones. Het onderzoek laat zien dat de weerstand tegen drones gestaag blijft groeien, in het bijzonder in Senegal, Oeganda, Frankrijk, Duitsland, de Filipijnen, Mexico en Japan. Ook in de Verenigde Staten zelf groeide de weerstand ten opzichte van 2013. Wel is daar nog een meerderheid (52 procent) voor de inzet van drones.

In Israël, Nigeria en Kenia zei een meerderheid, of een grote minderheid, de Amerikaanse inzet van drones tegen terrorismeverdachten goed te keuren.

NSA

In de meeste landen staat een meerderheid van de bevolking achter de spionageactiviteiten van de NSA, toch wat het in de gaten houden van terroristen betreft. Tegelijkertijd zeggen grote meerderheden in bijna alle landen tegen het monitoren van e-mails en het afluisteren van telefoongesprekken van buitenlandse leiders en gewone burgers te zijn. Dat laatste sentiment speelt vooral sterk in Griekenland, Brazilië, Egypte, Jordanië en Tunesië, volgens de opiniepeiling.

In totaal werden bijna 50.000 mensen geïnterviewd voor een omvangrijk jaarlijks onderzoek van Pew Research. De resultaten van de peiling worden in de komende weken in fasen gepresenteerd. België en Nederland zijn niet in het onderzoek betrokken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.