Turkije bombardeert VS-gesteunde militie in Iraaks Koerdistan

​Turkse gevechtsvliegtuigen hebben dinsdagochtend Koerdische posities gebombardeerd in het noordoosten van Syrië en in de Iraakse regio Sinjar, gericht op groeperingen met vermeende banden met terreurorganisatie PKK. Er zijn verschillende doden gevallen.

Defence Images (CC BY-NC-ND 2.0)

 

De Turkse bombardementen vonden vannacht plaats, rond 2u plaatselijke tijd, en waren gericht op de Koerdische YPG: de spil van de Syrian Democratic Forces (SDF), die op hun beurt gesteund worden door de VS en heel actief betrokken zijn in de strijd tegen IS.

Turkije verantwoordt de bombardementen door te verklaren dat de YPG-strijders de PKK zouden steunen in hun terreuractiviteiten op Turkse bodem, door ondermeer wapens en explosieven te leveren.

De YPG is vooral actief in Sinjar, aan de grens tussen Syrië en Irak. Op Twitter verklaart de Koerdische militie dat de Turkse bommen verschillende mediabedrijven, communicatiebureaus en militaire installaties geraakt hebben. Het aantal slachtoffers is onbekend.

Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten bevestigt dat Turkije vannacht in het noordoosten van Syrië en in de Sinjar-regio in Irak bombardementen heeft uitgevoerd en dat daarbij een mediabedrijf geraakt is. Ze spreken over minstens drie doden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.