Twee niet te missen MO*evenementen in mei

Graag nodigen we al onze lezers uit op twee interessante evenementen in Gent. Op 16 mei komt Michael Braungart een MO*lezing geven over de noodzaak van een kringloopeconomie en op 22 mei kan u in dialoog gaan met het Gentse middenveld over hun verkiezingseisen en thema’s.

  • MO*lezing over economie en duurzaamheid op 16 mei in Gent
  • Mondiaal Café op 22 mei over de moeder der verkiezingen

Michael Braungart over de kringloopeconomie

Op vrijdag 16 mei organiseren we een MO*lezing over economie en duurzaamheid op de eerste editie van Sustainability 2014. In deze MO*lezing wordt naar een economisch antwoord op de urgente uitdagingen gezocht. Een andere economie moet mogelijk gemaakt worden, maar wat zijn de voorwaarden voor succes? En waar liggen de drempels? En hoe zorgen we ervoor dat de duurzame economie van de toekomst niet alleen ecologisch, maar ook rechtvaardig is?

Als hoofdspreker hebben we Michael Braungart uitgenodigd (co-auteur van Cradle to Cradle: Remaking the Way we Make Things, hoogleraar aan universiteiten in de VS, Nederland, Duitsland). Hij zal het in zijn lezing hebben over de kringloopeconomie en de uitdaging om snel de transitie naar een echt duurzame productie en consumptie te zetten.

Reacties op zijn lezing komen van Peter Tom Jones (auteur van o.a. Klimaatcrisis en Terra Reversa; onderzoeksmanager aan de KULeuven, specialisatie duurzaam materialenbeheer en voorzitter i-Cleantech Vlaanderen), Jo Vandebergh (CEO van projectontwikkelaar Ertzberg, Leuven) en Lieze Cloots (algemeen coördinator Bond Beter Leefmilieu, voorzitter Milieu- en Natuurraad Vlaanderen). Moderator is Gie Goris, hoofdredacteur van MO*.

Meer info

Speeddate met het Gentse middenveld over de verkiezingen

Op donderdag 22 mei organiseren we in samenwerking met het Gents Noord-Zuid Overleg (GONZ) en de Zebrastraat een Mondiaal Café dat in het teken staat van de moeder der verkiezingen.

Onder het motto ‘Een goed geïnformeerde kiezer is er twee waard’ nodigen we u uit om te komen speeddaten met vertegenwoordigers van verschillende Gentse middenveldorganisaties. Deelname van Gents Milieu Front, Werkgroep Vluchtelingen Gent, 11.11.11, Oxfam Wereldwinkels, Samenlevingsopbouw Gent, Liga voor de Mensenrechten, Vrede vzw, FOS, Wereldsolidariteit en Gentse Lente.

Een niet te missen avond met info, muziek, een drankje en een hapje.

Meer info

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.