Voed een kind met je smartphone

Een hongerig kind voeden met een tik op je smartphone. Het kan voortaan dankzij de gratis ShareTheMeal-app van het Wereldvoedselprogramma van de VN.
 

Het idee is simpel: als je aan het eten bent met familie, vrienden of collega’s, kun je ook een ondervoed kind uitnodigen om virtueel mee aan te schuiven. Dat kan voor een halve euro per maaltijd, geld dat terechtkomt bij het Wereldvoedselprogramma (WFP) om Syrische vluchtelingenkinderen in Jordanië te voeden.

‘Een maaltijd delen is een simpel gebaar waarmee mensen van over de hele wereld samenkomen’, zegt WFP-directeur Ertharin Cousin. ‘Deze digitale versie ervan is een tastbare manier waarom de Generatie Zero-Honger ondervoeding uit de wereld kan bannen.’

Potentieel

Het potentieel van de app is enorm, zegt het WFP: er zijn wereldwijd twintig keer meer mensen met een smartphone dan er hongerige kindren zijn. Een eerste test in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij 120.000 gebruikers eerder dit jaar leverde al meer dan 1,7 miljoen maaltijden op voor schoolkinderen in Lesotho.

De gratis app is geschikt voor iOS en Android, vraagt maar zo’n 30 seconden voor de registratie en laat gebruikers toe om de impact van hun donaties te volgen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.