Waterstofauto's bereiken de Europese markt

De eerste waterstofauto’s van Toyota voor de Europese markt zijn dinsdag aangekomen in België en Groot-Brittannië. De Toyota Mirai werd vorige maand al gelanceerd in de Verenigde Staten en Japan.

  • Maurizio Pesce (CC BY 2.0) De Mirai gebruikt het Toyota Fuel Cell System (TFCS), een combinatie van brandstofceltechnologie en hybride technologie. Maurizio Pesce (CC BY 2.0)

De eerste vijf auto’s werden afgeleverd in de havens van Zeebrugge en Bristol. Ze zijn het eerste deel van een zending die in september op de markt komt in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland, zegt Toyota in een persbericht. De autofabrikant richt zich in eerste instantie op deze drie landen, omdat daar in enkele grote steden al voldoende tankstations voor waterstof zijn aangelegd.

Acceptatie

Karl Schlicht van Toyota Europe, zegt dat de waterstofauto een nieuw tijdperk van schone mobiliteit inluidt, een ‘keerpunt in de geschiedenis van de automobiel.’ Toyota produceert voor dit jaar en volgend jaar slechts vijftig tot honderd waterstofauto’s voor de Europese markt.

‘Dit is een keerpunt in de geschiedenis van de automobiel.’

‘De Mirai moet mensen bewust maken van de mogelijkheid om een waterstofauto te rijden en de kennis en acceptatie ervan bevorderen’, zegt Toyota. Daarnaast hoopt de fabrikant dat met de komst van de Mirai het aantal tankstations in Europese landen zal groeien.

De Mirai gebruikt het Toyota Fuel Cell System (TFCS), een combinatie van brandstofceltechnologie en hybride technologie.

De waterstofauto stoot geen CO2 of andere vervuilende stoffen uit en gaat in Duitsland 66.000 euro kosten exclusief btw.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.