Eet je eigen buurt op

Pam Warhurst: How we can eat our landscapes

Wat moet een gemeenschap doen met haar braakliggend land? Voedsel planten, natuurlijk. Met energie en humor vertelt Pam Warhurst het verhaal van hoe zijzelf en een groeiend team van vrijwilligers samenkwamen om stukken ongebruikt land om te vormen tot gemeenschappelijke groentetuinen.

Pam Warhurst is mede-oprichter van Incredible Edible, een inititatief in het Engelse stadje Todmorden, om voedsel lokaal te produceren op ongebruikt land.

Bekijk de video hieronder met Nederlandse ondertitels.

LEES OOK

Tinariwen treedt zaterdag 26 juli op in de concerttent van het Belgische Sfinksfestival. De Malinese Toeareg muziekgroep werd in de jaren tachtig opgericht in een Libisch vluchtelingenkamp.
CC Xavier Donat
Het dodelijke MERS-virus verspreidt zich mogelijk via de lucht. Tot die verontrustende conclusie komen onderzoekers in Saoedi-Arabië.
CC Global Panorama
Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft in de eerste twaalf jaar van zijn bestaan belangrijke stappen gezet, maar staat nog steeds voor de moeilijke taak om een reputatie als wereldwijd
Gaza. Dinsdag. Acht uur ’s ochtends. Het Artsen Zonder Grenzen-team keert terug naar het kantoor na een roerige nacht in het Al-Shifa-ziekenhuis.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.