Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

LEES OOK

Het logo van de culturele portaalsite Burkinacultures
Het kwam als een verrassing, de aandacht vorige zaterdag op de voorstelling van het online cultuurplatform Burkinacultures.
J. Chantraine (CC BY-SA 2.0)
De voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft in New York een overeenkomst getekend met vijf Afrikaanse landen om er duurzame energiebronnen toegankelijker te maken, ook op het
Compensatie voor verlies van biodiversiteit, waar Latijns-Amerikaanse landen sinds kort mee experimenteren, kan ertoe leiden dat de natuur 'handelswaar' wordt.
Gates Foundation (CC BY-NC-ND 2.0)
Met behulp van sms, GPS en Google Maps, weten artsen sinds kort levens van vrouwen en kinderen te redden in het afgelegen Verre Noorden van Kameroen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.