Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

NOAA Photo Library (cc by-2.0.)
Mexico’s vaquita is met uitsterven bedreigd. Er zwemmen momenteel minder dan honderd van deze kleine bruinvissen in de Golf van Mexico.
Erik Christensen (cc by-sa 3.0)
Tijdens de jaren tachtig en begin de jaren negentig investeerde oliefirma BP miljarden euro’s in hernieuwbare energieprojecten.
ENOUGH Project (CC BY-NC-ND 2.0)
Grondstoffen ter waarde van meer dan een miljard dollar per jaar vormen de brandstof voor de aanhoudende conflicten in de Democratische Republiek Congo.
© Elke Van dermijnsbrugge
In het westen komt Japan in het grote nieuws bij aardbevingen, tsunami's en nucleaire rampen.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.