Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

LEES OOK

Andrew Courtney (CC BY-NC-SA 2.0)
Een inheemse bevolkingsgroep in de Verenigde Staten heeft een petitie ingediend tegen de Amerikaanse federale regering. Die zou herhaaldelijk verdragen hebben geschonden.
Sinds een dikke tien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor; honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen.
De verwachte ontbossing in het Congobekken kan tegen 2050 leiden tot een bijkomende opwarming van het klimaat met 0,7 graden Celsius. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.