Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

LEES OOK

Niet alleen in de Gazastrook en in het oosten van Oekraïne spreken de wapens. Spijtig genoeg moeten nog vele andere mensen in de vier windhoeken van deze planeet gewapende conflicten ondergaan.
©Toni Almodóvar Escuder CC BY NC ND 2.0
De voorbije drie decennia is een derde van de permanente sneeuw- en ijsvoorraad in de Nieuw-Zeelandse Alpen gesmolten.
Er gaat geen dag voorbij of er komen nieuwe berichten binnen over vrouwen, mannen en kinderen die in de moderne slavernij verkocht worden.
© IPS/Cam McGrath
Minder dan 4 procent van het Egyptische landoppervlak is geschikt voor landbouw, terwijl de bevolking van 85 miljoen naar verwachting zal verdubbelen tegen 2050.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.