Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe ‘Gerechtigheid en Vrede’-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

© Lucas Destrijcker
9,2 miljoen mensen in acute nood. 4 miljoen daarvan ontvangen geen humanitaire hulp. 5 miljoen mensen lijden aan ernstige ondervoeding.
Public domain (CC0)
De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) trekt 1 miljard dollar uit voor het creëren van 8 miljoen banen in de Afrikaanse landbouw binnen vijf jaar.
CC p194 (CC BY-NC-NA 2.0)
Dries Douibi en Charlotte De Somviele willen zich niet in slaap laten wiegen door de belofte op een warm Vlaanderen op een moment dat de impact van het echte beleid zo kil aanvoelt.
Presidencia de la República Mexicana (CC BY 2.0)
India, de derde grootste uitstoter van broeikasgassen ter wereld, zal het klimaatakkoord van Parijs formeel bekrachtigen op 2 oktober. Dat heeft premier Narendra Modi gezegd.
Nooit meer tonen X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.