Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

Mohamed droomt van een carrière als profvoetballer. © Alessandro Penso
Tussen januari en mei 2015 staken ruim 35.000 vluchtelingen de Middellandse Zee over naar Italië. Achter deze statistiek zitten verhalen van wanhopige, bange en moedige mensen.
© Sami Siva / ICIJ
In maart kondigde de Wereldbank een actieplan aan om haar hervestigingbeleid te verbeteren.
De Wereldgezondheidsraad heeft een belangrijke resolutie aangenomen tegen luchtvervuiling, ‘de grootste ecologische dreiging voor de volksgezondheid ter wereld.’
“Celendín presente!” In Celendín vielen drie jaar geleden 5 doden toen het sociaal protest tegen een destructief mega-mijnbouwproject hard werd neergeslagen.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.