Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

LEES OOK

Farhang Jahanpour bekijkt de symboliek van de naam die Abu-Bakr-al-Baghdadi, leider van de door hemzelf uitgeroepen Islamitische Staat, aangenomen heeft.
© Reuters
Het politieke nieuws uit Nigeria belooft sensationele doorbraken in de zaak van de ontvoerde schoolmeisjes en de strijd tegen Boko Haram. David Van Peteghem roept op tot voorzichtigheid.
Op 9 en 10 oktober boog het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties zich in Genève over de situatie van de mensenrechten in Haïti.
Walter Baxter (CC BY-SA 2.0)
De populariteit van antidepressiva heeft een schaduwzijde voor de vogels, blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van York.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.