Impunity: Colombiaanse paramilitairen gaan vrijuit

Impunity (Short Version)

In 2005 werd onder de nieuwe 'Gerechtigheid en Vrede'-wet in Colombia gestart met een proces om de waarheid over de misdaden van de paramilitaire brigades aan het licht te brengen en gerechtigheid te brengen voor de duizenden slachtoffers. Hoewel de ontwapening van de paramilitairen een succes kan genoemd worden, ligt het proces voor vrede en gerechtigheid zwaar onder vuur in Colombia.

Impunity, een documentaire van Zwitsers-Colombiaans filmmaker Juan Jose Lozano en Colombiaans journalist Hollman Morris, toont hoe een groot deel van de paramilitairen door het proces de facto amnestie krijgen en hoe slachtoffers op hun honger blijven zitten. De film bekritiseert ook de rol die het Colombiaanse leger en de Colombiaanse staat speelden bij de misdaden van de paramilitaire organisaties.

LEES OOK

CC Marco Verch
Niet alleen op sportief vlak kon het wereldkampioenschap voetbal niet alle Braziliaanse verwachtingen inlossen. Ook de economische resultaten van de voorbije maand vielen tegen.  
CC crustmania
Het toekennen van landrechten aan lokale bevolkingsgroepen kan helpen bij de strijd tegen klimaatverandering.
CC KLO.J
Stranden in het Kameroense Kribi zijn door de stijgende zeespiegel veranderd in smalle modderpaadjes.
CC Bilfinger SE
Europese lidstaten moeten hun energie-efficiëntie met 30 procent verbeteren tegen 2030, stelt de commissie voor in nieuwe richtlijnen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.