Jamie Drummond: crowdsource de opvolgers van de millenniumdoelen

Jamie Drummond: Let's crowd-source the world's goals

In zijn TED-presentatie pleit Jamie Drummond, mede-oprichter van ONE.org, voor een wereldwijde consultatie van miljoenen mensen over wat zij vinden wat de doelen die de wereld zich moet stellen na 2015 zouden moeten zijn. 2015 is namelijk de deadline voor de Millenniumdoelstellingen die de wereld zichzelf in 2000 stelde.

Om te verhinderen dat de nieuwe doelstellingen opnieuw met en een top-downbenadering worden opgesteld door een klein kransje technocraten en politici, wil Drummond gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van technologie en sociale media om te komen tot democratische doelstellingen. Op die manier wil hij de stem van de armen zelf opnemen in het proces voor het opstellen van de nieuwe ontwikkelingsdoelen.

Bekijk hieronder de presentatie met Nederlandse ondertitels.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

Stephen Morrison (CC by 2.0)
Waar in westerse landen bijna iedereen zich bewust is van het feit dat het klimaat verandert, is dat in andere delen van de wereld helemaal niet vanzelfsprekend.
Marc Nozell (CC by 2.0)
De plannen van presidentskandidaat Hillary Clinton om een half miljard zonnepanelen te installeren in de VS zijn minder ambitieus dan ze lijken.
World Bank (CC by-nc-nd 2.0)
De export van de Cambodjaanse textiel- en schoenenindustrie is in het eerste kwartaal van 2015 met  meer dan 10 procent gestegen.
BBC World Service (CC by-nc 2.0)
Aan het eind van zijn tweedaagse bezoek aan Kenia sprak de Amerikaanse president Obama ook even over homorechten en discriminatie.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.