Jamie Drummond: crowdsource de opvolgers van de millenniumdoelen

Jamie Drummond: Let's crowd-source the world's goals

In zijn TED-presentatie pleit Jamie Drummond, mede-oprichter van ONE.org, voor een wereldwijde consultatie van miljoenen mensen over wat zij vinden wat de doelen die de wereld zich moet stellen na 2015 zouden moeten zijn. 2015 is namelijk de deadline voor de Millenniumdoelstellingen die de wereld zichzelf in 2000 stelde.

Om te verhinderen dat de nieuwe doelstellingen opnieuw met en een top-downbenadering worden opgesteld door een klein kransje technocraten en politici, wil Drummond gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van technologie en sociale media om te komen tot democratische doelstellingen. Op die manier wil hij de stem van de armen zelf opnemen in het proces voor het opstellen van de nieuwe ontwikkelingsdoelen.

Bekijk hieronder de presentatie met Nederlandse ondertitels.

LEES OOK

Morgen verandert Schotland, wat ook de uitslag van het onafhankelijkheidsreferendum zal zijn.
Amin Tabrizi (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuwe schoolboeken die ter goedkeuring voorliggen in Texas bevatten heel wat onjuistheden over de klimaatverandering om conservatieve politici niet voor het hoofd te stoten.
Chris Goldberg (CC BY-NC 2.0)
Panama is het eerste Latijns-Amerikaanse land dat een nationale strategie heeft om 'verborgen honger' onder armen te bestrijden met biofortificatie, het verhogen van het aantal vitaminen en
Peter Glenday (CC BY-NC-ND 2.0)
Vijf ivoorstropers zijn in Zimbabwe veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.