Jamie Drummond: crowdsource de opvolgers van de millenniumdoelen

Jamie Drummond: Let's crowd-source the world's goals

In zijn TED-presentatie pleit Jamie Drummond, mede-oprichter van ONE.org, voor een wereldwijde consultatie van miljoenen mensen over wat zij vinden wat de doelen die de wereld zich moet stellen na 2015 zouden moeten zijn. 2015 is namelijk de deadline voor de Millenniumdoelstellingen die de wereld zichzelf in 2000 stelde.

Om te verhinderen dat de nieuwe doelstellingen opnieuw met en een top-downbenadering worden opgesteld door een klein kransje technocraten en politici, wil Drummond gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van technologie en sociale media om te komen tot democratische doelstellingen. Op die manier wil hij de stem van de armen zelf opnemen in het proces voor het opstellen van de nieuwe ontwikkelingsdoelen.

Bekijk hieronder de presentatie met Nederlandse ondertitels.

LEES OOK

Samuel Mann (CC BY 2.0)
De Verenigde Staten gaan werken aan een nationaal actieplan op het gebied van verantwoord ondernemen. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bekendgemaakt.
© Brecht Goris
Vandaag, 1 oktober, is het naar jaarlijkse gewoonte wereldveggiedag. Op die dag wordt gewoonte getrouw aandacht gevraagd voor onze (over)consumptie van vlees, zeg maar dieren.
(c) Youri Lenquette
Op 13 november kan je in Bozar gaan kijken naar vader en zoon Diabaté, topmuzikanten uit Mali. MO* geeft 1 duoticket weg.
Anton Bielousov (CC BY-SA 3.0)
Mangrovebossen worden drie tot vijf keer sneller verwoest dan andere bossen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.