Kan de stad de wereld redden?

TEDxFlandersSalon - Eric Corijn - De stad kan de wereld redden

Vandaag woont een meerderheid van de wereldbevolking in steden. Prognoses wijzen uit dat binnen 15 jaar tachtig procent van de wereldbevolking in steden zal leven. De wereld evolueert steeds meer naar een netwerk van stedelijke knooppunten. In zijn bijdrage vertelt Eric Corijn hoe ‘de stad de wereld kan redden’.

Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel en is al jaren werkzaam rond het thema stedelijkheid. Hij gaf zijn presentatie over hoe steden de wereld kunnen redden op het TEDx Flanders Salon dat op 21 mei plaats vond in deSingel in Antwerpen. Onder de titel De kracht van het verschil toonden sprekers met uiteenlopende achtergronden en disciplines op de conferentie hoe het benutten en managen van verschillen een noodzakelijke voorwaarde vormt in hun werk.

Meer video’s van de presentaties van De kracht van het verschil vind je hier.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

© Brecht Goris
De meeste witte Vlamingen hebben de grootste moeite om te geloven dat racisme een haast dagelijkse ervaring is voor de vele Belgen met een migratie-achtergrond.
Een Belgische organisatie onderzoekt of getrainde ratten tbc rechtstreeks bij mensen kunnen opsporen. Ze doet daarvoor een test in Afrikaanse gevangenissen.
Aangezien er in Iran geen clubs, discotheken of cafés zijn waar je uit de bol kunt gaan, feesten Iraniërs vooral thuis, weg van de controle van het regime.
Phillip Capper (CC BY 2.0)
De World Risk Index toont in welk land de bevolking het vaakst blootgesteld wordt aan droogte, overstroming en de gevolgen van een stijgende zeespiegel.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.