Kan de stad de wereld redden?

TEDxFlandersSalon - Eric Corijn - De stad kan de wereld redden

Vandaag woont een meerderheid van de wereldbevolking in steden. Prognoses wijzen uit dat binnen 15 jaar tachtig procent van de wereldbevolking in steden zal leven. De wereld evolueert steeds meer naar een netwerk van stedelijke knooppunten. In zijn bijdrage vertelt Eric Corijn hoe 'de stad de wereld kan redden'.

Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel en is al jaren werkzaam rond het thema stedelijkheid. Hij gaf zijn presentatie over hoe steden de wereld kunnen redden op het TEDx Flanders Salon dat op 21 mei plaats vond in deSingel in Antwerpen. Onder de titel De kracht van het verschil toonden sprekers met uiteenlopende achtergronden en disciplines op de conferentie hoe het benutten en managen van verschillen een noodzakelijke voorwaarde vormt in hun werk.

Meer video's van de presentaties van De kracht van het verschil vind je hier.

LEES OOK

cc Jim Forest
Het Israëlisch legeroffensief in Gaza is zijn derde week ingegaan. De situatie verandert elk uur van de dag, net zoals we voortdurend geconfronteerd worden met nieuwe informatie.
CC robertelyov
Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. Het condoom kan er al over enkele maanden in de winkelrekken liggen.
CC DFID UK Department for International Development
Tijdens de eerste Girl Summit deze week in Londen, pleitten afgevaardigden voor een 'zero tolerance beleid' tegen vrouwenbesnijdenis en kindhuwelijken.
CC lezumbalaberenjena
Costa Rica wil een belangrijke olieraffinaderij nieuw leven inblazen. Het Centraal-Amerikaanse land krijgt daarvoor de hulp van China.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.