Kan de stad de wereld redden?

TEDxFlandersSalon - Eric Corijn - De stad kan de wereld redden

Vandaag woont een meerderheid van de wereldbevolking in steden. Prognoses wijzen uit dat binnen 15 jaar tachtig procent van de wereldbevolking in steden zal leven. De wereld evolueert steeds meer naar een netwerk van stedelijke knooppunten. In zijn bijdrage vertelt Eric Corijn hoe 'de stad de wereld kan redden'.

Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel en is al jaren werkzaam rond het thema stedelijkheid. Hij gaf zijn presentatie over hoe steden de wereld kunnen redden op het TEDx Flanders Salon dat op 21 mei plaats vond in deSingel in Antwerpen. Onder de titel De kracht van het verschil toonden sprekers met uiteenlopende achtergronden en disciplines op de conferentie hoe het benutten en managen van verschillen een noodzakelijke voorwaarde vormt in hun werk.

Meer video's van de presentaties van De kracht van het verschil vind je hier.

LEES OOK

De oproep tot boycot van Israël klinkt luider dan ooit.
Foto door Lens Envy: CC BY-NC-ND 2.0
Rusland heeft westerse technologie en investeringen nodig om zijn gasvelden uit te breiden en economische achteruitgang te vermijden.
Lydur Skulason (CC BY 2.0)
De inheemse Ogiekvrouwen breken met een diepgewortelde traditie die genderongelijkheid in stand hield want sinds kort zorgen ze zelf voor een eigen inkomen.
Eduardo Arraes (CC BY-NC-ND 2.0)
Het internationale klimaatoverleg lijkt op kruissnelheid te komen nu wereldleiders het over een jaar eens moeten geraken over de maatregelen die vanaf 2020 de klimaatverandering wereldwijd moeten a

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.