Kan de stad de wereld redden?

TEDxFlandersSalon - Eric Corijn - De stad kan de wereld redden

Vandaag woont een meerderheid van de wereldbevolking in steden. Prognoses wijzen uit dat binnen 15 jaar tachtig procent van de wereldbevolking in steden zal leven. De wereld evolueert steeds meer naar een netwerk van stedelijke knooppunten. In zijn bijdrage vertelt Eric Corijn hoe 'de stad de wereld kan redden'.

Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel en is al jaren werkzaam rond het thema stedelijkheid. Hij gaf zijn presentatie over hoe steden de wereld kunnen redden op het TEDx Flanders Salon dat op 21 mei plaats vond in deSingel in Antwerpen. Onder de titel De kracht van het verschil toonden sprekers met uiteenlopende achtergronden en disciplines op de conferentie hoe het benutten en managen van verschillen een noodzakelijke voorwaarde vormt in hun werk.

Meer video's van de presentaties van De kracht van het verschil vind je hier.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

AgenciaAndes (CC by-sa 2.0)
Een jaar geleden lanceerde het Israëlische leger de operatie ‘Protective Edge’ in de Gazastrook.
SuSanA (CC by 2.0)
De meeste ontwikkelingslanden halen hun doelen op het gebied van sanitatie niet. De armste landen blijven het meest achter, blijkt uit een rapport van de VN.
Alexandre Jacquemin (CC by-sa 2.0)
‘In het diepst van mijn gedachten ben ik de baas van Engie, het vroegere GDF Suez  en het moederbedrijf van Electrabel -waar ik me zorgen over maak.
 McKay Savage (CC by 2.0)
Het Indiase Openbare Voedseldistributiesysteem zou de miljoenen armen in het land moeten helpen met goedkope voeding. Corruptie en inefficiëntie doen het systeem echter jammerlijk falen.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.