Kan de stad de wereld redden?

TEDxFlandersSalon - Eric Corijn - De stad kan de wereld redden

Vandaag woont een meerderheid van de wereldbevolking in steden. Prognoses wijzen uit dat binnen 15 jaar tachtig procent van de wereldbevolking in steden zal leven. De wereld evolueert steeds meer naar een netwerk van stedelijke knooppunten. In zijn bijdrage vertelt Eric Corijn hoe 'de stad de wereld kan redden'.

Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel en is al jaren werkzaam rond het thema stedelijkheid. Hij gaf zijn presentatie over hoe steden de wereld kunnen redden op het TEDx Flanders Salon dat op 21 mei plaats vond in deSingel in Antwerpen. Onder de titel De kracht van het verschil toonden sprekers met uiteenlopende achtergronden en disciplines op de conferentie hoe het benutten en managen van verschillen een noodzakelijke voorwaarde vormt in hun werk.

Meer video's van de presentaties van De kracht van het verschil vind je hier.

LEES OOK

Ilouque (CC BY 2.0)
Tuinvogels overwinteren steeds noordelijker als gevolg van de klimaatverandering. Amerikaanse biologen hebben dat vastgesteld met de hulp van duizenden burgerwetenschappers.
Ariel López (CC BY-NC-SA 2.0)
Een internationale onderzoeksgroep heeft ontdekt dat een genetische variant die vaak voorkomt bij Latijns-Amerikaanse vrouwen, beschermt tegen borstkanker.
Reway2007 (CC BY-NC-SA 2.0)
Onderzoekers van de universiteit van Bristol hebben computersimulaties gebruikt om aan te tonen hoe bacteriën antibiotica vernietigen.
Sapdiel Gómez Gutiérrez (CC BY-SA 2.0)
Zes doden, tientallen vermisten, en een regeringsgebouw in brand: het oude conflict tussen Mexicaanse studenten en de regering heeft een nieuw kookpunt bereikt.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.