The Last Farmer: neoliberalisme, globalisering en kleine boeren

The last farmer (English subtitle) a documentary by Giuliano Girelli

De documentaire The Last Farmer vertelt het verhaal van Baldomera uit Guatemala, Agi uit Indonesië en Aloise uit Burkina Faso. Alle drie zijn het kleine landbouwers en maken ze deel uit van van de 2,8 miljard mensen in de wereld die leven van minder dan 2 dollar per dag. The Last Farmer belicht de invloed van globalisering en het neoliberale gedachtengoed op het leven van kleinschalige boeren als Baldomera, Agi en Aloise.

Tijdens het draaien van het eerste deel van de documentaire in Indonesië besloot de Italiaanse regisseur Giuliane Girelli om niet zelf de wereld rond te reizen, maar om lokale cineasten in Guatemala en Burkina Faso het verhaal van de kleine boeren in hun land te vertellen.

Meer informatie op thelastfarmer.org.

LEES OOK

Partha Sahana (CC BY 2.0)
Wetenschappers kijken niet alleen meer naar vaccins om belangrijke ziektes als hiv, malaria en tbc tegen te gaan. Een nieuwe methode, VIP, wil de ziektes langs een heel ander weg aanvallen.
UN Geneva (CC BY-NC-ND 2.0)
Bevolkingscontrole en reproductieve rechten liggen binnen de Verenigde Naties uiterst gevoelig.
DFID UK (CC BY 2.0)
De verkiezingen van Miss Oeganda worden door het leger dankbaar ingezet om jongeren warm te maken voor landbouw.
Rusty Stewart (CC BY-NC-ND 2.0)
Op 16 september was de Israëlische ambassadeur in België, Jacques Revah, te gast in de kamercommissie Buitenlandse Zaken.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.