The Last Farmer: neoliberalisme, globalisering en kleine boeren

The last farmer (English subtitle) a documentary by Giuliano Girelli

De documentaire The Last Farmer vertelt het verhaal van Baldomera uit Guatemala, Agi uit Indonesië en Aloise uit Burkina Faso. Alle drie zijn het kleine landbouwers en maken ze deel uit van van de 2,8 miljard mensen in de wereld die leven van minder dan 2 dollar per dag. The Last Farmer belicht de invloed van globalisering en het neoliberale gedachtengoed op het leven van kleinschalige boeren als Baldomera, Agi en Aloise.

Tijdens het draaien van het eerste deel van de documentaire in Indonesië besloot de Italiaanse regisseur Giuliane Girelli om niet zelf de wereld rond te reizen, maar om lokale cineasten in Guatemala en Burkina Faso het verhaal van de kleine boeren in hun land te vertellen.

Meer informatie op thelastfarmer.org.

LEES OOK

© Reuters / Srdjan Zivulovic
Slovenië kent een vrijwel homogene etnische bevolkingssamenstelling en heeft vrijwel geen aan migranten gerelateerde onderwerpen die in de publieke opinie spelen.
© CC BY-SA 2.0 Howard Lake
We zijn met z'n allen bereid om meer te geven aan liefdadigheid dan twee jaar geleden. Voor één Belg op twee is filantropie na de crisis van 2011 opnieuw belangrijk, maar niet noodzakelijk.
© Michael Milne (CC BY 2.0)
Noord-Koreaanse burgers horen bij hun kledingkeuze een reeks ongeschreven regels in acht te nemen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.