The Last Farmer: neoliberalisme, globalisering en kleine boeren

The last farmer (English subtitle) a documentary by Giuliano Girelli

De documentaire The Last Farmer vertelt het verhaal van Baldomera uit Guatemala, Agi uit Indonesië en Aloise uit Burkina Faso. Alle drie zijn het kleine landbouwers en maken ze deel uit van van de 2,8 miljard mensen in de wereld die leven van minder dan 2 dollar per dag. The Last Farmer belicht de invloed van globalisering en het neoliberale gedachtengoed op het leven van kleinschalige boeren als Baldomera, Agi en Aloise.

Tijdens het draaien van het eerste deel van de documentaire in Indonesië besloot de Italiaanse regisseur Giuliane Girelli om niet zelf de wereld rond te reizen, maar om lokale cineasten in Guatemala en Burkina Faso het verhaal van de kleine boeren in hun land te vertellen.

Meer informatie op thelastfarmer.org.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

© Brecht Goris
De meeste witte Vlamingen hebben de grootste moeite om te geloven dat racisme een haast dagelijkse ervaring is voor de vele Belgen met een migratie-achtergrond.
Een Belgische organisatie onderzoekt of getrainde ratten tbc rechtstreeks bij mensen kunnen opsporen. Ze doet daarvoor een test in Afrikaanse gevangenissen.
© MO*/Jonas Van Weerst
Aangezien er in Iran geen clubs, discotheken of cafés zijn waar je uit de bol kunt gaan, feesten Iraniërs vooral thuis, weg van de controle van het regime.
Phillip Capper (CC BY 2.0)
De World Risk Index toont in welk land de bevolking het vaakst blootgesteld wordt aan droogte, overstroming en de gevolgen van een stijgende zeespiegel.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.