The Last Farmer: neoliberalisme, globalisering en kleine boeren

The last farmer (English subtitle) a documentary by Giuliano Girelli

De documentaire The Last Farmer vertelt het verhaal van Baldomera uit Guatemala, Agi uit Indonesië en Aloise uit Burkina Faso. Alle drie zijn het kleine landbouwers en maken ze deel uit van van de 2,8 miljard mensen in de wereld die leven van minder dan 2 dollar per dag. The Last Farmer belicht de invloed van globalisering en het neoliberale gedachtengoed op het leven van kleinschalige boeren als Baldomera, Agi en Aloise.

Tijdens het draaien van het eerste deel van de documentaire in Indonesië besloot de Italiaanse regisseur Giuliane Girelli om niet zelf de wereld rond te reizen, maar om lokale cineasten in Guatemala en Burkina Faso het verhaal van de kleine boeren in hun land te vertellen.

Meer informatie op thelastfarmer.org.

LEES OOK

cc Jim Forest
Het Israëlisch legeroffensief in Gaza is zijn derde week ingegaan. De situatie verandert elk uur van de dag, net zoals we voortdurend geconfronteerd worden met nieuwe informatie.
CC robertelyov
Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. Het condoom kan er al over enkele maanden in de winkelrekken liggen.
CC DFID UK Department for International Development
Tijdens de eerste Girl Summit deze week in Londen, pleitten afgevaardigden voor een 'zero tolerance beleid' tegen vrouwenbesnijdenis en kindhuwelijken.
CC lezumbalaberenjena
Costa Rica wil een belangrijke olieraffinaderij nieuw leven inblazen. Het Centraal-Amerikaanse land krijgt daarvoor de hulp van China.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.