Legacy: de effecten van Olympische Spelen op Oost-Londen

Legacy

In zijn korte documentaire Legacy laat videojournalist Marco El Gabry een graffiti-kunstenaar en een lokale ondernemer aan het woord over de effecten van de Olympische Spelen op de buurt waarin ze wonen en werken. Mensen werden uit hun huis gezet en huurprijzen gaan de hoogte in. Een muur met waardevolle graffitikunst (de 'Graffiti Hall of Fame') werd overschilderd en omgetoverd in advertentieruimte voor Coca Cola en andere sponsors van de Spelen.

LEES OOK

cc Jim Forest
Het Israëlisch legeroffensief in Gaza is zijn derde week ingegaan. De situatie verandert elk uur van de dag, net zoals we voortdurend geconfronteerd worden met nieuwe informatie.
CC robertelyov
Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. Het condoom kan er al over enkele maanden in de winkelrekken liggen.
CC DFID UK Department for International Development
Tijdens de eerste Girl Summit deze week in Londen, pleitten afgevaardigden voor een 'zero tolerance beleid' tegen vrouwenbesnijdenis en kindhuwelijken.
CC lezumbalaberenjena
Costa Rica wil een belangrijke olieraffinaderij nieuw leven inblazen. Het Centraal-Amerikaanse land krijgt daarvoor de hulp van China.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.