Legacy: de effecten van Olympische Spelen op Oost-Londen

Legacy

In zijn korte documentaire Legacy laat videojournalist Marco El Gabry een graffiti-kunstenaar en een lokale ondernemer aan het woord over de effecten van de Olympische Spelen op de buurt waarin ze wonen en werken. Mensen werden uit hun huis gezet en huurprijzen gaan de hoogte in. Een muur met waardevolle graffitikunst (de 'Graffiti Hall of Fame') werd overschilderd en omgetoverd in advertentieruimte voor Coca Cola en andere sponsors van de Spelen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

European Commission DG ECHO (CC BY-ND 2.0)
Iraniërs snakken naar het einde van de internationale sancties, maar ook de miljoenen Afghaanse vluchtelingen in het land die stelselmatig worden buitengesloten, met een beroep op de slechte econom
sanjitbakshi (CC BY 2.0)
Het conflict in Syrië, dat zijn vijfde jaar ingaat, heeft in de afgelopen jaren zeventien VN-medewerkers het leven gekost.
DVIDSHUB (CC BY 2.0)
Meer dan tien jaar bezetting door het Amerikaanse leger heeft zijn sporen nagelaten, maar de Afghaanse president Ashraf Ghani is vastberaden om die bladzijde om te slaan.
The Climate Group (CC BY-NC-SA 2.0)
De klimaatinspanningen van de VS, China en de EU zoals ze nu bekend zijn, leveren de drie economieën 1 miljoen nieuwe banen op tegen 2030.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.