Legacy: de effecten van Olympische Spelen op Oost-Londen

Legacy

In zijn korte documentaire Legacy laat videojournalist Marco El Gabry een graffiti-kunstenaar en een lokale ondernemer aan het woord over de effecten van de Olympische Spelen op de buurt waarin ze wonen en werken. Mensen werden uit hun huis gezet en huurprijzen gaan de hoogte in. Een muur met waardevolle graffitikunst (de ‘Graffiti Hall of Fame’) werd overschilderd en omgetoverd in advertentieruimte voor Coca Cola en andere sponsors van de Spelen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

© Brecht Goris
Tobias Leenaert wil geen pleidooi houden voor ongebreideld gebruik van geestesverruimende middelen, maar vraagt zich wel af waarom het kind met het badwater wordt weggegooid.
© Reuters
Naar aanleiding van het presidentiële debat in de VS nam MO* de reacties door van verschillende media over de hele wereld.
© Plebiscito Go
Ruim een halve eeuw woedde een bloedig conflict in Colombia. Na jarenlange onderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en de FARC-rebellen is het vredesakkoord eindelijk publiek gemaakt.
Matthew Woitunski (CC BY 3.0)
Antwerpen zet het sociaal werk in de etalage. Buurtwerk, woonbegeleiding, daklozenopvang … stuk voor stuk worden ze op de markt gegooid.
Nooit meer tonen X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.