Legacy: de effecten van Olympische Spelen op Oost-Londen

Legacy

In zijn korte documentaire Legacy laat videojournalist Marco El Gabry een graffiti-kunstenaar en een lokale ondernemer aan het woord over de effecten van de Olympische Spelen op de buurt waarin ze wonen en werken. Mensen werden uit hun huis gezet en huurprijzen gaan de hoogte in. Een muur met waardevolle graffitikunst (de 'Graffiti Hall of Fame') werd overschilderd en omgetoverd in advertentieruimte voor Coca Cola en andere sponsors van de Spelen.

LEES OOK

© Brecht Goris
In de discussie over de aanpak van de economische crisis verdwijnt de ecologische component van die crisis al te vaak uit beeld. En dat is geen goed idee.
Leonardo DiCaprio roept in een filmpje op tot een vermindering van de CO2-uitstoot. Binnenkort publiceert de bekende Amerikaanse acteur nog drie gelijkaardige video's.
Naar aanleiding van de aanhoudende berichten over mogelijke stroomuitval komende winter, laat Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat zijn licht schijnen over plattelandsenerg
(c) Reuters / Hani Amara
In Libië lijkt het vuur aan de lont. Na Benghazi is nu ook hoofdstad Tripoli het front geworden van gevechten tussen schimmige en sterk bewapende milities.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.