Legacy: de effecten van Olympische Spelen op Oost-Londen

Legacy

In zijn korte documentaire Legacy laat videojournalist Marco El Gabry een graffiti-kunstenaar en een lokale ondernemer aan het woord over de effecten van de Olympische Spelen op de buurt waarin ze wonen en werken. Mensen werden uit hun huis gezet en huurprijzen gaan de hoogte in. Een muur met waardevolle graffitikunst (de ‘Graffiti Hall of Fame’) werd overschilderd en omgetoverd in advertentieruimte voor Coca Cola en andere sponsors van de Spelen.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

© Lectrr
Tijdens een debat over contraterrorisme in het Europees Parlement pleitte Europarlementslid Guy Verhofstadt –opnieuw– voor de oprichting van een EU-inlichtingenagentschap.
Om de klimaatopwarming in te dijken, moeten de fossiele brandstoffen eruit, te beginnen met steenkool. Olie zal echter nog heel de 21ste eeuw blijven beheersen.
Martin Prochnik (CC by-nc-nd 2.0)
Saoedi-Arabië, het Rijk van de Fossiele Energie bij uitstek, investeert miljarden in hernieuwbare energie. Breekt er dan toch een nieuwe toekomst aan?
Nahuel Padrevecchi / Flickr (CC by 2.0)
Kondigt de Argentijnse presidentsverkiezing van zondag een ruk naar rechts aan in Latijns-Amerika? Ook in andere landen met een linkse regering sputtert immers de economie.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.