Lage-emissiezones van Europa

Sinds 1 februari is de stad Antwerpen een lage-emissiezone: de meest vervuilende auto’s mogen het stadscentrum en Linkeroever niet meer binnen. Alhoewel er in ons land al heel wat heisa was over de nieuwe maatregel, is Antwerpen zeker niet de eerste stad die initiatief neemt om luchtvervuiling onder controle te krijgen. Op deze kaart zie je hoe een aantal andere Europese steden het probleem aanpakken.

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

© Traumrune (CC BY-SA 3.0)
Verschillende Europese landen, waaronder Finland en Denemarken, lopen niet warm voor belangrijke maatregelen die een circulaire economie in de Europese Unie moeten stimuleren, blijkt uit een rondvr
Nuon (CC by-nc-sa 2.0)
Voor de kust van Groningen is een van de grootste windmolenparken ter wereld officieel in gebruik genomen. De 150 windmolens van het Windpark Gemini leveren energie voor 785.000 gezinnen.
© Sammy Verbruggen / Universiteit Antwerpen / KU Leuven
Onderzoekers van Universiteit Antwerpen en de KU Leuven zijn erin geslaagd een apparaat te ontwikkelen dat de lucht zuivert en tegelijkertijd energie wint.
GuenterHH (CC by-nc-sa 2.0)
De steenkoolsector krijgt jaarlijks 6 miljard subsidies van Europese landen, blijkt uit een rapport. Die steun staat haaks op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

Meest recent van StampMedia

© 2017 – StampMedia – Fatima-Zahra Naïmi
Franse jongeren: ‘Kiezen tussen Macron en Le Pen, dat is kiezen tussen de pest en de cholera’
Op 7 mei trekken de Fransen weer naar de stembus. Dit keer voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De overgebleven opties?
Flickr/Marco Fieber
Pookt westerse tolerantie en profilering Tsjetsjeense homohaat op?
‘De acties in Tsjetsjenië zijn deels een tegenreactie op het Westen’, zegt Sophie Withaeckx, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Tsjetsjenië, dat homo’s actief opspoort en&nb
© Versiety
Exotische naam zkt huurwoning
Dat discriminatie op de huurmarkt een issue blijft, blijkt uit volgende getuigenis. Shanice zoekt samen met haar lief een appartement in het Antwerpse.
© Senior Airman George Goslin
Black History Month ook naar België halen?
De maand februari staat in de Verenigde Staten voor een maandlange herdenking van sleutelfiguren en –momenten en bewegingen in de Afro-Amerikaanse geschiedenis.
Nooit meer tonen X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 28.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.