15.09-20.11

Activiteitenreeks Allemaal Mensen Brugge

Naar schatting 65 miljoen vluchtelingen zijn, net als wij, onderweg naar beter. Een veilige thuis, een gezond klimaat, gelijke rechten, een goede school, betaalbare zorg… Mensen vluchten niet zomaar, ze gaan op de loop voor conflicten, ongelijkheid, armoede of klimaatverandering. 

Op initiatief van Vormingplus Regio Brugge en 11.11.11 en onder de gezamenlijke vlag van ‘Allemaal Mensen Brugge’ werd ook dit jaar terug een gevarieerd activiteitenprogramma uitgewerkt en gebundeld, op maat van onze stad. De thema’s migratie, integratie en diversiteit vormen opnieuw de rode draad doorheen de ganse reeks.

Stad Brugge zet sterk in op het samenleven in diversiteit. Samen met het Brugse middenveld organiseren we terug een uitdagende, lokale activiteitenreeks die voluit de kaart trekt van een warme samenleving met gelijke kansen voor iedereen. 

Met een ruim aanbod van film, lezing, tentoonstelling, debat en ontmoeting willen we af van het wij-zij denken en zetten we ook als Stad maximaal in op de verbinding tussen alle Bruggelingen. 

‘Allemaal mensen in Brugge’ kwam tot stand door de samenwerking van onder meer: 11.11.11, Amnesty International, Beweging.net, Chamna, FMDO, Howest, Huis van de Mens, Openbare Bibliotheek Brugge, Oxfam-Wereldwinkel, Diversiteitsdienst, Pax Christi, Rode Kruis Opvangcentrum voor asielzoekers, Solidariteit Onthaalhuis Kristus Koning, Taranta, UNIA, Vluchtelingenwerk, Vormingplus Regio Brugge en Voz Latina.

Het volledige programma en de laatste info vind je op: www.allemaalmensenbrugge.be

zondag, 15 september, 2019 - 11:00 tot woensdag, 20 november, 2019 - 20:00