Museum van het Kapitalisme op de Gentse Feesten

Het Museum van het Kapitalisme strijkt neer tijdens de Gentse Feesten in Ons Huis, van zaterdag 20 juli t.e.m. zondag 28 juli.

Het burgercollectief achter het Museum van het kapitalisme ontstond in 2012. Sindsdien hebben ze een hele reeks uiteenlopende initiatieven georganiseerd, waarvan de meest bekende een reizende en volledig tweetalige tentoonstelling is over het economische, politieke en culturele systeem waarin we leven: kapitalisme.

Met deze tentoonstelling willen we ruimte geven voor reflectie en discussie over het kapitalistisch systeem dat onze levens structureert en over bestaande alternatieven in eigen land.

Het Museum van het Kapitalisme is een tentoonstelling die zo’n 200 m² omvat en een didactisch parcours aflegt. We beginnen met de wortels van het vroege kapitalisme en eindigen met hoopvolle alternatieven voor de toekomst.

Informatieve luiken, audio- en videofragmenten, illustraties, ludieke elementen, alledaagse voorwerpen en interactieve installaties in een professioneel decor en onder begeleiding van onze vrijwilligers-gidsen.

Reeds 25.000 bezoekers en een 100-tal scholen hebben de reizende tentoonstelling al komen bekijken en dit op 14 verschillende locaties in België!

Elke dag vinden twee gegidste rondleidingen plaats: één om 14u30 en één om 15u30. Een rondleiding duurt anderhalf uur.

Voor wie? Deze expositie is toegankelijk voor iedereen vanaf 15 jaar.

Waar? Ons Huis - Meerseniersstraat 14, Gent

Toegang? Vrije bijdrage

Het collectief van het Museum van het Kapitalisme werkt voor de Gentse editie samen met ABVV, Linx+ Oost-Vlaanderen, Masereelfonds, Crescendo-S, Broederlijk Delen en onderzoeksgroep PiPN (Power in Practice Network) van de UGent.