Wereldkamp - Hack the Future

Wereldkamp is een broedplaats voor systeemveranderaars. Je ontmoet er mensen die vinden dat het in de wereld anders moet. En dat kán ook, als we er samen voor strijden. Het kamp is een laboratorium, een zomerschool en een festival in één.

Je luistert naar inspirerende sprekers, leert er hoe je duurzaam leeft, hoe je actie kan voeren… Er worden debatten en workshops gehouden. We kijken films, doen inleefspellen, er klinkt muziek aan het kampvuur en we drinken samen iets in de zomerbar. Het kamp is een plaats waar je meer leert over de –penibele- toestand van de wereld en hoe je er iets aan kan doen.

Het is ook een vorm van slow tourism, want ondanks het mondiale perspectief is het gewoon een week duurzaam kamperen in eigen land (met biologische en faire catering). Na zo’n week onder actieve en geëngageerde mensen weet je van aanpakken en sta je vol energie weer op de barricaden met het oog op een betere wereld.

Met dit unieke meerdaags evenement rond rechtvaardige, mondiale, transitie zoeken we aansluiting met burgerinitiatieven en organisaties die een zelfde strijd voeren: die voor systeemverandering. Daarom wordt het kamp een samenwerking met Oikos, JNM, Reset.Vlaanderen en de Transformisten die mee instaan voor de programmatie.

Thema dit jaar is Hack the Future. Want, als we onze toekomst veilig willen stellen moeten we het systeem doen kantelen, zoveel is duidelijk. Op dit kamp kom je meer te weten over effectieve ‘hacks’ waarmee je de wereld kan veranderen. Heeft het zin om op te stappen in de Klimaatmars (of me vast te kleven aan een Van Gogh)? Reis ik vanaf nu alleen nog met de fiets? Hoeveel kinderarbeid zit er in mijn favoriete chocolade en zijn er alternatieven? Is er een goede film over klimaat waarvan ik niet ga huilen? Moet je een pijplijn opblazen om van onze olieverslaving af te komen? Kan ik een rechtszaak aanspannen tegen een doortrapt regime?… Tal van antwoorden liggen op jou te wachten op de Hoge Rielen.

Concreet werken we met 6 invalshoeken: hackthelaw, hackcapitalism, hackpolitics, hackthemedia, hackyourlife, hackthestreets die concreet worden gemaakt in een gevarieerd aanbod voor denkers én doeners.