© Martin Bertrand
In beeld

Een sprietje leefbaarheid tussen de woontorens van Hongkong

‘We zijn politieke en sociale wezens, maar we zijn ook levende wezens. Ons voortbestaan hangt af van de natuurlijke systemen. We hebben een design nodig waarin natuur, stad en cultuur elkaar ontmoeten.’ Dichtbevolkt Hongkong experimenteert daar volop mee.
© Oscar Espinosa
In beeld

Hijra’s, van de mythologie naar de zelfkant

Ergens in het Ernakulam-district in de Indiase deelstaat Kerala brengt de 21-jarige Bhoomiku rustig make-up aan op haar gezicht. Bhoomiku kwam in maart 2019 aan in dit vluchthuis voor transgender vrouwen. Haar familie had haar uit huis gezet omdat ze een hijra is.
© Eloisa Lopez
In beeld

Het verborgen gelaat van autoritair populisme in de Filipijnen

Het is een nachtmerrie die je niemand toewenst, zelfs je ergste vijand niet. Je meisje sterft wanneer ze drie maanden is, en zelfs bij de begrafenis mogen je beschermende kledij noch handboeien uit om het lijkje even vast te nemen. Om afscheid te nemen.
© Reuters / Aly Song
In beeld

Domineert China de Aziatische eeuw?

Het zwaartepunt van de internationale orde van de toekomst ligt in Azië, daarover bestaat nauwelijks discussie. De Indiase wetenschappers Samir Saran en Akhil Deo schreven een boek waarin ze onderzoeken of die Aziatische eeuw ook een Pax Sinica wordt: een wereldorde onder leiding van China.
© Denis Rouvre
In beeld

Wanneer vrouwen uit de schaduw treden, licht een andere wereld op

Het verhaal van wie dagelijks vecht, tegen extreme armoede, seksueel geweld of ander onrecht omwille van geaardheid of gender, blijft vaak verborgen. De Franse sterfotograaf Denis Rouvre reisde de wereld rond en maakte zestig portretten van wat hij ‘Unsung Heroes’ noemt: vrouwen die vertellen over hun kracht om weer op te staan. 
© Alessio Romenzi
In beeld

‘Dit is ons leven: plots komt er een kogel uit de bergen die het leven van je kind verwoest’

De oorlog in Afghanistan duurt nu al 39 jaar. De Italiaanse journalisten Francesca Mannocchi en Alessio Romenzi vonden het daarom tijd om niet de strijders, maar de gewone en gewonde Afghanen zelf een naam, een gezicht en een verhaal te geven. Zodat we dan toch weten naar welke werkelijkheid Europese regeringen een toenemend aantal Afghaanse a ...
© Janusz Ratecki
In beeld

China levert de motor van de eenentwintigste eeuw

Nauwelijks dertig jaar geleden verplaatsten de Chinezen zich massaal met de fiets. Met de stijgende welvaart werd de auto echter een van de zichtbaarste symbolen van individuele vooruitgang – en van de maatschappelijke problemen die daardoor veroorzaakt worden.
© Jules Devoldere/lesphotosdemile.be
In beeld

Nepal, na het breken van de dijken

Na de overstromingen in het zuidoosten van Nepal zakt het waterniveau opnieuw, maar stijgt het aantal slachtoffers drastisch. De krachtige stromingen hebben niet enkel honderden mensenlevens gekost, ze hebben ook een werkelijke ravage aangericht. Verschillende dorpen zijn volledig van de kaart geveegd, alsof ze nooit hebben bestaan. ‘Zelfs onze neu ...
© Wytske van Keulen
In beeld

Het water is de achterkant van Ho Chi Minhstad

Reis mee naar Ho Chi Minhstad, Vietnam, met fotografe Wytske van Keulen. Een fotoreportage over verloedering en vooruitgang.
In beeld

Fotoreportage: Een van 's werelds meest onderdrukte volkeren

Beloetsjen in Iran, Afghanistan en Pakistan zijn verenigd door een gezamenlijke geschiedenis van vervolging en onderdrukking. Deze foto's uit het zuiden van Afghanistan geven een beeld van een arm en onderontwikkeld volk.
© Robbe Vandegehuchte
In beeld

Fotoreportage: Eindelijk nieuwjaar in Iran, volgt nu de lente?

Iraniërs vieren nieuwjaar bij het begin van de lente, op 21 maart. Ook in Azerbeidzjan, Turkije of Afghanistan kent men Nowruz en dankzij de Iraanse diaspora leeft Nowruz nu overal ter wereld, van Amerika tot in China. Komt er in 2015 ook een politieke lente? Deze fotoreportage verscheen in The Washington Post en hier bij MO*.
© Alex Massi
In beeld

Hoe één foto de wereld veranderde voor dit meisje en haar gezin

Poonam Jatev is dertien en werd voor het ongeluk geboren, met een kleine zesde teen aan elke voet. Eén foto keerde haar kansen en die van haar hele familie. Lees het verhaal van Poonam en bekijk de prachtige beelden van de Italiaanse fotograaf Alex Massi.

Pagina's

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.