Rob Pierson / Wikimedia (CC BY 2.0)
#WijZijnHier

‘Rino, hier is Tasnim’

Rino Feys van de kringloopwinkel krijgt een heuglijk telefoontje van zijn voormalige medewerker Abdullah: ‘Heb je het gezien, Rino? Tasnim heeft me een WhatsApp-berichtje gestuurd: eindelijk staat hij op de lijst van mensen die eerstdaags de grens mogen oversteken.’
© Tasnim
#WijZijnHier

De man die zijn vrouw moet vrijkopen: ‘Ik wou dat ik meer kon doen’

Abdullah, de Palestijnse ex-collega van kringwinkelmedewerker Rino Feys, heeft alles in gereedheid gebracht voor de komst van zijn vrouw, hoewel het lang niet zeker is of die daadwerkelijk komt. Hoeveel is het woord van zo’n fikser waard? ‘Het is maffia, deze mensen zijn niet te vertrouwen.’
informatie afkomstig van www.fedasil.be, de website van Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers
#WijZijnHier

We verknoeien een hele generatie jongeren

‘Integreren’ is wat vluchtelingen te horen krijgen als ze hier na soms jarenlange omzwervingen aankomen. Alleen is de kans groot dat ze, na jaren wachten op een verblijfsvergunning en grote inspanningen om te integreren, het deksel op de neus krijgen. Voogd Denise De Bondt kan erover meespreken. 
Saleh Najm and Anas Sharif / Wikimedia (CC BY 4.0)
#WijZijnHier

De man die zijn vrouw moet vrijkopen: ‘Palestijnse levens zijn niets waard’

Abdullah, de Palestijnse vluchteling die in de kringloopwinkel heeft gewerkt waar Rino Feys werkleider is, vertrok op eigen houtje naar Egypte. Dankzij het geld dat hij kon verzamelen via een crowdfunding en enkele leningen hoopt hij zijn vrouw uit Rafah vrij te kunnen kopen.
Foto via Rino Feys
#WijZijnHier

De een zijn dood is de ander zijn brood

Ook in Gaza, ondanks de verschrikkelijke situatie daar, zijn er bloedhonden die buit geroken hebben, ziet kringwinkelmedewerker Rino Feys. Zijn collega Abdullah probeert wanhopig zijn vrouw uit Rafah weg te krijgen. Maar dat loopt niet van een leien dak. De situatie lijkt uitzichtloos.
Carl Waldmeier (CC BY-NC-ND 2.0 Deed)
#WijZijnHier

De gestolen dromen en een vernielde toekomst van een verloren generatie in Jemen

Dit jaar komt Jemen vooral in het nieuws in verband met de Houthi-aanvallen op schepen in de Rode Zee. Maar het leven van de gewone Jemeniet en vooral een jonge oorlogsgeneratie blijft daarbij volledig onderbelicht, schrijft de Jemenitische journalist Monif Aldarwish.
© Canvas / De Ideale Wereld
#WijZijnHier

Niet mijn ideale wereld

Kan en mag je alles gebruiken voor humor in een sketch? De meningen zijn verdeeld. Voor actrice, docente en zangeres Nela Deleu hebben publieke figuren een morele verantwoordelijkheid. Ze moeten een standpunt innemen, en gebeurtenissen niet relativeren door middel van humor.
© Kilian de Jager
#WijZijnHier

2 euro per maaltijd: hoe doe je dat?

Jongeren in opvangcentra krijgen sinds september geen warme maaltijden meer, maar enkel een toelage van zes euro, kwam MO*blogger Denise De Bondt per toeval te weten. Zij is voogd van enkele niet-begeleide minderjarige kinderen. ‘Is dit hoe we de toekomst ook voor onze eigen kinderen zien?
akshay moon (CC BY 2.0 Deed)
#WijZijnHier

Nederlands, mon amour

De Week van het Nederlands is ieder jaar een ode aan onze taal. Ook voor anderstalige nieuwkomers kan en mag het dat zijn. Al is het vaak geen liefde op het eerste gezicht, zoals blijkt uit deze bijdrage van actrice, zangeres en MO*blogster Nela Deleu.
© Ivan Godfroid
#WijZijnHier

Boeren en buurten in Bever

Een jongeman uit Senegal vindt na jarenlange omzwervingen als tegelzetter zijn lotsbestemming in een 18e-eeuwse geklasseerde hoeve in het Pajottenland. Blogger Ivan Godfroid heet je welkom in La Bergerie.
epictop10 / Flickr (CC BY 2.0)
#WijZijnHier

Zeg niet ‘wokers’, maar culturele creatieven

Bart De Wever schreef in zijn boek over woke dat het ‘onze cultuur vernietigt’ of ‘het water waarin we ons bevinden vergiftigt’. Maar als je vraagt wat woke precies is, blijft het antwoord meestal uit, schrijft sociaal-econoom Emmanuel O. Iyamu. Wat betekent woke nu echt?
© Lovis Somer
#WijZijnHier

Van de greep van de Taliban naar de straten van Brussel: dit is mijn verhaal

Dit is het verhaal van een jongeman uit Afghanistan en de tocht die hij doorstond om in België te raken. Lovis Somer, studente journalistiek aan de Arteveldehogeschool, tekende het op. ‘Ik kan niet wachten om mijn leven hier opnieuw te starten.’

Pagina's

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.