Rinson Chory (Unsplash)
Nieuws

Ook scheepvaart moet uitstootprivileges gaan opgeven

De internationale scheepvaart bleef lang buiten schot bij klimaatakkoorden. Maar nu groeit ook voor die sector de internationale steun, ook van verschillende opkomende economieën, voor strengere klimaatdoelen.
Karwai Tang/ UK Government (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Ontwikkelingslanden noemen akkoord in Glasgow “onevenwichtig”

Op enkele uren voor het einde van de klimaattop hebben ontwikkelingslanden stevige kritiek geuit op het akkoord in zijn huidige staat. De landen noemen het onevenwichtig en zien onvoldoende garanties voor klimaatfinanciering.
Stefan Lins (BY 2.0)
Nieuws

Straling op Marshalleilanden hoger dan in Tsjernobyl

In sommige delen van de Marshalleilanden liggen de stralingsniveaus nog steeds veel te hoog om menselijke bewoning mogelijk te maken. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Columbia.
© Stella Paul / IPS
Nieuws

‘Vertel alsjeblieft niet aan mijn man dat ik lepra heb’

Meretha Pierson werkt al zeven jaar als verpleegster in een leprakliniek in Majuro, de hoofdstad van de Marshalleilanden. Haar patiënten hebben verschillende leeftijden en achtergronden, maar ook een overeenkomst: ze willen allemaal dat hun ziekte geheim blijft.
Greenpeace Polska CC BY-ND 2.0
Analyse

Slagen wereldleiders in 2019 voor hun klimaatexamen?

Na de technisch succesvolle maar politiek zwakke klimaattop in Polen volgt in 2019 een belangrijk klimaatexamen voor de wereld. Grote vraag is hoeveel en welke landen hun nationale klimaatplannen zullen opkrikken, en hoe.
CC Jean Wimmerlin / Unsplash
Opinie

De terugkeer van natuur in oorlogszones kan de wonden helpen helen

In zones waar gevochten is, kan de natuur zich soms snel herstellen en soorten die elders bedreigd zijn, floreren. De natuur kan in die zones mee helpen om de wonden van het conflict te helen.
 Aishath Naj
Nieuws

Veel eilanden mogelijk al rond 2050 onbewoonbaar

Duizenden laaggelegen eilanden, waaronder die van de Malediven, kunnen al binnen tientallen jaren onbewoonbaar zijn als gevolg van de zeespiegelstijging en aantasting van zoetwaterbronnen. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers.
© ESA/NASA
Nieuws

België en eilanden in Stille Oceaan strijden samen tegen klimaatverandering

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) gaat samen met de Marshall- en de Salomonseilanden in de Stille Oceaan strijden tegen de globale uitstoot van broeikasgassen in de scheepvaart.
Lock the Gate Alliance (CC by 2.0)
Nieuws

Woede in Pacific over klimaatdoelen Australië en Nieuw-Zeeland

Als Australië en Nieuw-Zeeland niet bereid zijn hun klimaatdoelen aan te scherpen, zullen de kleine eilandstaten in de Pacific hen wellicht te vragen te vertrekken van het Pacific Islands Forum (PIF) dat vandaag begint in Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea.
United Nations Photo (cc by-nc-nd 2.0)
Nieuws

Eilandbewoners Pacific vestigen hoop op klimaattop Parijs

Leiders van de eilanden in de Pacifische Oceaan doen na de verwoestende cycloon Pam opnieuw een oproep om werk te maken van de wereldwijde klimaatfinanciering. Pam trof deze maand vier eilandstaten, waaronder Vanuatu.  

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.