© Foto Slow Food International
Interview

‘Slow food geeft de biodiversiteit een stevige duw in de rug’

Wat begon als een schoolstraf, op het land gaan werken, werd voor Oegandees Edward Mukiibi zijn levensdoel. 'Duurzame, lokale landbouw is de basis voor geluk en de oplossing tegen honger, werkloosheid en het verlies van biodiversiteit', zegt de kersverse voorzitter van Slow Food International.
© Iratxe Alvarez
Interview

Mag BIO tijdelijk de rivier vervuilen als dat veel banen oplevert?

Hoeveel milieuschade mag de creatie van jobs voor de armste mensen ter wereld veroorzaken? MO* sprak daarover met Els Hertogen, directeur van 11.11.11 en Luuk Zonneveld, de CEO van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO). 
Heinrich Böll Stiftung Nairobi (CC BY-NC-ND 2.0)
Interview

Keniaanse activiste Wanjira Mathai: ‘Volgende klimaattop wordt cruciaal voor Afrika’

In november vindt de volgende klimaattop van de Verenigde Naties plaats in Egypte. Volgens de Keniaanse milieuactiviste Wanjira Mathai, dochter van de eerste vrouwelijke Nobelprijswinnaar in Afrika, wordt die top ‘cruciaal’ voor het hele Afrikaanse continent.
Taz (CC BY 2.0)
Interview

‘Wereldwijde voedselsysteem moet op de schop’

Met 800 miljoen mensen die honger lijden, is het duidelijk dat het wereldwijde voedselsysteem niet werkt. Maar nooit eerder waren er meer kansen, kennis en vaardigheden om daar iets aan te veranderen, zegt Alessandro Demaio, ceo van de Noorse ngo EAT.
© Gie Goris
Interview

‘Afrika heeft méér onderlinge handel nodig in deze tijden van economisch nationalisme’

Mukhisa Kituyi, voormalig minister van Handel en Industrie van Kenia, is sinds 2013 secretaris-generaal van UNCTAD, de VN-organisatie voor Handel en Ontwikkeling. MO* sprak met hem over het belang van en de barrières voor regionale handel in Afrika. ‘Wij moeten ingaan tegen de mondiale trend die multilaterale afspraken verdacht vindt en gelooft in& ...
CC Heinrich-Böll-Stiftung
Interview

"Wereldwijde voedselvoorziening moet op de schop"

Wereldwijd wordt 30 procent van het voedsel verspild, terwijl een miljard mensen honger lijdt en nog eens een miljard mensen lijdt aan overgewicht. Het huidige voedselsysteem werkt niet en houdt geen rekening met de voedingsbehoefte van mensen, zegt Danielle Nierenberg, projectdirecteur bij het Worldwatch Institute in Washington.

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.