IMF Photo/Tamara Merino (CC BY-NC-ND 2.0)
Interview

‘Technologie bestrijdt de symptomen van de klimaatopwarming, niet de oorzaak daarvan’

Technologie alleen volstaat niet om de klimaatopwarming in bedwang te houden, maar we moeten alle denkbare middelen onderzoeken, meent Elizabeth Kolbert. De wetenschapsjournalist schreef met “Onder een witte hemel” een kritisch boek over de vele innovaties die een catastrofe proberen af te wenden.
Sharan Burrow
Interview

Vakbondsleidster Sharan Burrow: ‘Zonder een eerlijke verdeling van onze welvaart krijg je sociale onrust’

Zonder bescherming van fundamentele arbeidsrechten op wereldniveau stevenen we af op meer sociale onrust, nationalisme en economische instabiliteit. Dat zegt Sharan Burrow, secretaris-generaal van het Internationaal Vakverbond, de grote mondiale vakbondskoepel. 
Belga
Interview

Bill McKibben over klimaatstaking vrijdag: ‘Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke acties’

Over de impact van individuele gedragswijzigingen is Bill McKibben na dertig jaar klimaatstrijd kort en duidelijk: mooi, maar onvoldoende. ‘Het beste wat je als individu kan doen, is minder individualistisch worden en je organiseren.’ Daarom roept hij iedereen op om in de week van 20 september wereldwijd te staken voor ambitieus klimaatbeleid.  ...
Michael Coghlan (CC BY-SA 2.0)
Interview

Canada investeert tientallen miljoenen in projecten voor vrouwenrechten

Canada zet als voorzitter van de G7 zwaar in op vrouwenrechten. “Samen zullen we ervoor zorgen dat de stem van meisjes en vrouwen gehoord wordt bij beslissingen over onderwijs en tewerkstelling”, zegt minister van Internationale Ontwikkeling Marie-Claude Bibeau in een gesprek met IPS.
Taz (CC BY 2.0)
Interview

‘Wereldwijde voedselsysteem moet op de schop’

Met 800 miljoen mensen die honger lijden, is het duidelijk dat het wereldwijde voedselsysteem niet werkt. Maar nooit eerder waren er meer kansen, kennis en vaardigheden om daar iets aan te veranderen, zegt Alessandro Demaio, ceo van de Noorse ngo EAT.
© Foto UAntwerpen
Interview

Jeffrey Sachs: ‘Ik vrees een nucleaire oorlog’

De Universiteit Antwerpen kent dit jaar een eredoctoraat toe aan economieprofessor en wereldautoriteit Jeffrey Sachs. Een interview over zijn opmerkelijke loopbaan, zijn ambities en teleurstellingen, en de zorgwekkende stand van de wereld.
Laurie Shaull (CC BY-SA 2.0)
Interview

Gloria Steinem: ‘Als we vrijheid, muziek, poëzie en seks willen, dan moeten we dit onderweg beleven’

Gloria Steinem, een icoon van de Noord-Amerikaanse vrouwenbeweging, was begin juni in België. Feministe, mensenrechtenactiviste, journaliste... Steinems indrukwekkende traject maakt van haar een essentiële stem om onrecht te begrijpen. Een gesprek met een indrukwekkende vrouw over activisme als levenswijze.
Interview

Line De Witte: ‘Rechten voor bedrijven zijn gegarandeerd, die voor mens en milieu absoluut niet.’

In haar boek "TTIP en CETA voor beginners" bespreekt Line De Witte, leerkracht en PVDA-kandidaat voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Leuven, de gevaren en mogelijke implicaties van beide handelsverdragen voor de Europese bevolking. MO* zat samen met De Witte voor een interview.
Interview

Srećko Horvat: ‘Wie vanuit de marge protesteert, zal niets bereiken’

De Kroatische filosoof Srećko Horvat, die samen met onder andere Yanis Varoufakis de beweging DiEM25 oprichtte, sprak vorige week in het Kaaitheater over de nood aan subversie om zowel in Europa als in Trumps Amerika voor echte verandering te zorgen. Gie Goris legde hem daarover een aantal vragen voor.
© Hilde Pauwels
Interview

‘Kleiner wonen is de toekomst: ecologisch, betaalbaar en sociaal’

Houtbewerking is van kindsbeen af de passie van Louis De Keyser (18). Hij runt nu een eigen zaak en bouwt onder meer kleine huisjes waarvoor heel wat belangstelling is. Deze vorm van wonen is ecologisch, financieel haalbaar en biedt sociaal heel wat nieuwe, innovatieve mogelijkheden.
CC Greenpeace Poland (CC BY-ND 2.0)
Interview

‘Vergis je niet: TTIP is nog niet dood en begraven!’

Sigmar Gabriel, Duits minister van Economie, zegt dat de onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord tussen EU en VS wat hem betreft mislukt zijn. Daarop laat de Franse regering weten dat TTIP voor haar niet meer hoeft.  Is dit het einde van TTIP? ‘Maak je geen illusies’, zegt Marc Maes van 11.11.11. ‘Het gaat over meer dan één akkoord.’ ...
© Bart Staes / Facebook
Interview

Bart Staes: 'TTIP ontmantelt nationale rechtspraak en wetgeving'

Wordt het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Verenigde Staten (TTIP) goedgekeurd, dan zal dat het leven van miljoenen mensen door elkaar schudden. Wetgevingsprocedures zouden onder druk komen te staan. ‘TTIP behartigt in eerste instantie de belangen van grote bedrijven.’

Pagina's

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.