Too Good To Go
Extra

Too Good To Go: applicatie bestrijdt voedselverspilling

Wat te doen met de voedseloverschotten van restaurants en winkeluitbaters? Vijf Deense vrienden hadden een idee en lanceerden de applicatie Too Good To Go.
© Ressourcerie le Carré
Extra

Kringloopnetwerk in Henegouwen bedient 23 gemeenten

Ressourcerie le Carré recycleert materialen en goederen in Henegouwen. In 23 gemeenten kunnen inwoners hun goederen gratis laten ophalen, die dan in een van de vijf winkels verkocht worden. In hun tewerkstelling proberen ze ook zo veel mogelijk langdurig niet-gekwalificeerde werklozen in het project te integreren.
© Réseau Solidairement
Extra

Laat de lokale bevolking van lokale producten genieten

Réseau Solidairement brengt al bijna vier jaar lokale voedselproducenten uit het zuiden van de provincie Luxemburg in contact met restaurants en inkoopgroepen. De kosten van het op- en afhaalsysteem worden gedeeld, en op termijn is het de bedoeling om een coöperatie op te richten.
© PermaFungi
Extra

Oesterzwammen op koffiedik

PermaFungi combineert sinds 2013 stadslandbouw en circulaire economie. Ze leveren kits die het de consument mogelijk maakt om zelf paddenstoelen te kweken op koffiedik dat met de fiets wordt opgehaald bij Brusselse ondernemingen. Ze creëert een netwerk van telers en sympathisanten dat leidt tot lokale, duurzame banen.
© La Cuisine des Champs
Extra

Ecologische grootkeuken op mensenmaat

La Cuisine des Champs maakt al tien jaar duurzame en betaalbare maaltijden voor instellingen, scholen, en dergelijke. Naast een streng afvalbeleid in de keuken wordt alles zo veel mogelijk hergebruikt, van regenwater om te spoelen tot de inrichting van de bureaus met gerecycleerde materialen.
© Les Compagnons de la Terre
Extra

Lokale voeding voor duizenden gezinnen

Les Compagnons de la Terre wil een goede levenskwaliteit en een fatsoenlijk inkomen bieden aan lokale voedselproducenten. Het is een sociale en democratische landbouwcoöperatie die een realistisch agro-economisch model wil gebruiken dat milieu- en mensvriendelijk is. Hiermee willen ze duizenden gezinnen in de omgeving van Luik voorzien van kwalitei ...
Extra

Gent en Garde: van het resto restje tot donderdag veggiedag

Katrien Verbeke werkt voor stad Gent en coördineert Gent en Garde, ‘dat is onze voedselstrategie waarmee we het voedselsysteem lokaler en duurzamer willen maken’. Gent en Garde is de Oost-Vlaamse finalist voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties.
Extra

Deze Brusselse boerderij zet zich in voor haar wijk

Het initiatief Chant des Cailles gebruikt een weide van ruim twee hectare voor een diversiteit aan projecten zoals biologische groenteteling, het onderhouden van een gemeenschappelijke tuin door wijkbewoners en het project ‘duurzame wijk’, ter stimulatie van meer sociale cohesie. Ze maken samen met 13 andere finalisten kans op ...
Extra

Het duurzame consumptiemodel van tweedehandswinkel La Fol’Fouille

Bijzondere tweedehandswinkel La Fol’Fouille is de Waals-Brabantse finalist voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. Oude spullen krijgen een tweede leven en de winst gaat naar een vereniging voor vrouwen in moeilijkheden. 'Wij hebben een economisch project op poten gezet ten dienste van een sociaal project', zegt Philippe Avenel. ...
Extra

De transformatie van een oude molen tot een bron van duurzaam lekkers

Artisanale maalderij-bakkerij Moulin de Hollange is de Luxemburgse finalist voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. 'Wij willen bijdragen aan het bruto nationaal geluk', zegt Adrienne Delacroix.
Extra

Gemeente Opzullik kiest voor Slow Food

Het bestuur van Opzullik is de eerste Belgische gemeente die zich heeft aangesloten bij de internationale Cittaslow-beweging. Het duurzame initiatief is de Henegouwse finalist voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. 'We willen burgers bewust en positief over hun voeding doen nadenken' zegt Sabine Storme.
Extra

Koop lokale voeding in supermarkt d'ici

Één van de veertien finalisten voor de Grote Prijs Toekomstige Generaties is d'ici. D’ici is een productencoöperatie die de eerste Belgische supermarkt uitbaat, om de aankoop van lokale en duurzame voeding te stimuleren. 'Voedsel belangt ons allemaal aan, want we eten elke dag', zegt Frank Mestdagh van d'Ici.

Pagina's

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.