© patricia campailla
Wereldblog

De tentenmakers van Caïro

Wereldblogger Patricia is terug in België, althans fysiek. Haar geest vertoeft nog steeds in Egypte. In deze laatste mijmering droomt ze weg naar Caïro, door de Egyptenaren gekoesterd als de ‘Moeder van de wereld’.
© Patricia Campailla
Wereldblog

Philae en feloeks in Aswan, Egypte

In het Egyptische Aswan maakt wereldblogger Patricia kennis met een onverwachte gast in haar kamer. En na acht dagen neemt ze afscheid van haar leraar en gids Sallam.
Patricia Campailla
Wereldblog

Baba Dool: de magie van thuiskomen op een vreemde plek

Als wereldblogster Patricia in Aswan aankomt, is ze ontgoocheld: waar is de rustige stad waarover ze las in de reisgids? Maar als ze ’s avonds onder de wol kruipt, is er weer die magie van het reizen: ze voelt zich thuis op een plek die ze nooit eerder bezocht.
© Patricia Campailla
Wereldblog

Stad van paleizen

In Luxor ontdekt Patricia Campailla de eeuwenoude tempels en onwaarschijnlijk mooi versierde graven van Egyptische koningen. In het Arabisch leert ze over het Oude Egypte en maakt ze kennis met de familie van haar leraar.
© Patricia Campailla
Wereldblog

Bij de handelaar in heet water

Eind 2019 reisde wereldblogger Patricia naar Egypte. Samen met een Belgische vriend en Caïreense vriendin reisde ze van Caïro per trein naar Luxor en vandaar naar Aswan. Met haar taalleraar Sallam als gids leerde ze in het Arabisch over het Oude Egypte. Wat haar het meest bijbleef, was het alledaagse leven van de Egyptenaren van vandaag.
Lies Busselen
Wereldblog

Een gangsta’s paradise in Zongo

Wereldblogger Lies Busselen had zich aanvankelijk voorgenomen de toeristische trekpleisters van Zongo te vermijden. Omdat ze doorgaans niet toegankelijk zijn voor de gemiddelde Kinois, de inwoners van Kinshasa. Toch trok ze naar de watervallen van Zongo, op zoek naar een moment van rust en reflectie. 
Foto van de auteur
Wereldblog

Burkina Faso bestaat écht

Hoewel ik hier in Burkina Faso niet veel andere witte mensen tegenkom, is het erg interessant om hen te observeren. Wat doen ze hier – en hoe gedragen ze zich? Cultureel gezien staan zij het dichtst bij mij. Toch lijken ze altijd een ander land te beleven, al zie ik het zelf.
© Amée Zoutberg
Wereldblog

Ik ben nog nooit wit geweest

De rollen hebben zich erg duidelijk omgedraaid. In deze wereld ben ik degene die wordt nagekeken. Mensen willen mìjn haar aanraken. Op straat roepen kleine kinderen me na: 'Nassara! Nassara!'. Een blanke!
© Ivan Godfroid
Wereldblog

Het nationale museum van Butembo

Cultuur bevorderen en erfgoed bewaren in een context vol geweld, onveiligheid en falend bestuur is een onmogelijke opdracht
© Ivan Godfroid
Wereldblog

Toerisme in Oost-Congo: het kan!

Terwijl Congo om de haverklap opgeschrikt wordt door nieuw geweld, struikel je bij elke binnenlandse verplaatsing over sporen van oud geweld, waarvoor nooit iemand verantwoordelijk werd gesteld. Ook niet op het vredeseiland Idjwi.
© Ivan Godfroid
Wereldblog

Kinshasa Zoo

Wat doet een mens op een verloren bloedhete zondagnamiddag in Kinshasa? Naar de Zoo gaan bijvoorbeeld.
© Jade Hoornaert
Wereldblog

Not so Lonely Planet

4000 kilometer later. En wow. Zuid-Afrika is gigantisch. En prachtig. Van zonsopgang tot zonsondergang kun je rondrijden met zicht op ongerepte natuur of (zoals soms ook wel eens gebeurde) verdwalen in townships. Om stil van te worden. Van beide.

Pagina's

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.