Wereldblog

‘Afscheid van mijn broeder in geweldloosheid’

MO*wereldblogger Luc Vankrunkelsven kreeg een tijd geleden te horen dat hij aan de zenuw-spierziekte ALS leed. Toch wilde hij nog één keer naar Brazilië reizen. Het land dat hij zo liefhad, werd zijn aardse eindbestemming. Zijn vriend Herman Wauters schreef zijn ‘afscheid van een broeder’.
© Claudia Zen Karan
Wereldblog

Nomade van de ramadan

Ik ben de nomade van de ramadan en ik ben bijna niet thuis deze maand maar ik voel me wel overal thuis want ik ben van overal net zoals iedereen en ik ben uniek net zoals de rest van de wereld. Dat heb ik toch maar mooi meegekregen dankzij deze maand.
© Claudia Zen Karan
Wereldblog

1001 nationaliteiten en harira met harissa

Het opstaan om 03:00 ('s nachts dus) went want ik word sinds een paar dagen eerder wakker dan mijn app en het bidden gaat goed zolang ik mijn quran er maar bij mag houden. Het vasten heb ik nooit als lastig ervaren maar toch heb ik heel erg uitgekeken naar mijn eerste iftaar met mijn jongens.  
© Claudia Zen Karan
Wereldblog

Marokkaanse bruiloften en heilige maanden

Nog 5 nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. Een hele maand voor mezelf. Een hele maand van bezinning, zowel mentaal als fysiek.  Mijn spirituele crashdieet noemde ik het afgelopen jaar en dat was het ook. Met de nadruk op spiritueel.
© Mathieu Bokestael
Wereldblog

Over Paul van Ostaijen en de Brusselse aanslagen

Het is een vreemd gevoel, het leven in een ander land, zeker op een dag zoals deze. Je wil je ervaringen zo veel mogelijk delen met het thuisfront, maar je wil hen ook niet overladen met informatie. 
© Maya-Anaïs Yataghène
Wereldblog

Olijfbruine angsten in Californië

De polariserende retoriek die momenteel hoogtij viert is een groter gevaar voor onze samenleving dan het gevaar van de terroristen zelf. Terrorisme de wereld uit bombarderen is niet mogelijk mits onze maatschappelijke cohesie groeit. Het Parijs-drama vanuit een Vlaams-Amerikaans "vluchteling" perspectief.
© Jasmin Tabaković
Wereldblog

Multiculturalisme avant la lettre in Sarajevo?

Een stad gekenmerkt door een verzameling verschillende bouwstijlen waar zogezegd Oost en West samenkomen, waar door de eeuwen heen verschillende groepen samen (of naast elkaar) woonden. Maar hoe divers is Sarajevo vandaag?
© Sarah Delys
Wereldblog

Georgische strijders in Syrië

Georgië wordt overwegend omschreven als een christelijk land, toch is een op tien Georgiërs moslim. Ook hier zijn tientallen jonge mannen vertrokken richting Syrië. De meerderheid uit Pankisi, een verdoken vallei met 15.000 inwoners en een werkloosheidsgraad van 90 procent.

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.