Lloyd Alozie / Unsplash
Analyse

Azerbeidzjan stelt organisatiecomité volgende klimaattop voor: oliebonzen, omstreden ambtenaren en geen enkele vrouw

Azerbeidzjan, gastland van de volgende VN-klimaattop, benoemt verschillende topmannen van olie- en gasbedrijven en enkele controversiële regeringsfiguren in het comité dat de top moet organiseren. Ook opvallend: er is geen enkele vrouw bij.
Divinelovers (CC BY-SA 4.0)
Analyse

India’s ruimtesuccessen roepen de vraag op: kan dat geld niet beter gebruikt worden?

Wetenschappers in India zijn verheugd over de historische maanlanding en de lancering van een sonde die de zon zal bestuderen. Tegelijk plaatsen sommigen van hen vraagtekens bij de budgetten voor dergelijke projecten. Want heeft het land geen dringendere katten te geselen?
Mil.ru (CC BY 4.0)
Analyse

Regeringen in Thailand en Cambodja pokeren om de macht

Democratie is op zijn retour in Zuidoost-Azië. Het Cambodjaanse premierschap gaat deze maand over van vader op zoon na bedenkelijke verkiezingen. Intussen wordt in Thailand de grootste partij van de macht weggehouden.
Marcel Crozet / ILO (CC BY NC-ND 2.0)
Analyse

Dit is India’s ongelijkheidsmachine: elke dag 70 miljonairs en 43.200 armen erbij

‘Eilandjes Californië in een oceaan van Sub-Saharaans Afrika’, zo werd de sociale ongelijkheid in India al omschreven. De huidige Indiase regering pakt graag uit met de economische ontwikkeling en hoe die miljoenen mensen uit de armoede tilt. Maar de cijfers daarover zijn vaag en betwistbaar. 
Victorgrigas / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)
Analyse

India morrelt aan VPN-diensten: ‘slecht nieuws voor de privacy’

India verplicht voortaan providers van VPN-diensten, waar je anoniem mee kan surfen op internet, om de gegevens van hun klanten op te slaan. Dat doet vrezen voor de online privacy, met name van activisten, klokkenluiders en dissidenten.
© Tabassum
Analyse

Journalistiek in Afghanistan bestaat (bijna) niet meer

Sinds de machtsovername door de Taliban verloren ruim 6400 Afghaanse journalisten hun werk en verdwenen 231 mediakanalen. Wie wel nog werkt, doet steeds meer aan zelfcensuur, want kritiek wordt niet getolereerd. Vrouwelijke journalisten zijn het grootste slachtoffer.
USAID / Pixnio (CC0)
Analyse

Is het nu over en uit voor meisjesonderwijs in Afghanistan?

Tienduizenden schoolmeisjes in Afghanistan mogen dan toch niet terug naar de klas. Beel Afghanen zien dat als een signaal dat de kansen van meisjes ernstig beperkt zullen worden onder de Taliban.
Vladimir Varfolomeev (CC BY-NC 2.0)
Analyse

Onder andere Zeeman en Carrefour gelinkt aan gedwongen arbeid: ‘Ik voel me gevangen’

De kans dat je een katoenen shirt draagt dat gemaakt is door dwangarbeiders, is groot. Onder meer in het zuiden van India spinnen textielarbeiders katoengaren in erbarmelijke omstandigheden. Ze worden onder meer gedwongen om op het fabrieksterrein zelf te verblijven.
Prachatai / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)
Analyse

Thaise activist en boegbeeld van protestbeweging voorlopig op vrije voeten

In Thailand mag activist Parit “Penguin” Chiwarak (22) nu toch op borgtocht uit de gevangenis, als hij “geen onrust meer veroorzaakt”. De hongerstakende jongeman zat sinds februari in voorhechtenis vanwege kritiek op de monarchie. Zijn familie vroeg al negen keer om zijn vrijlating. 
Gie Goris (CC BY-NC 2.0)
Analyse

Maakt Modi van onderwijs een hefboom voor hindoenationalisme?

Eind juli keurde de Indiase regering een grote onderwijshervorming goed. Volgens premier Modi maakt ze India klaar voor de 21ste eeuw, volgens critici dient ze om jongeren en dus de samenleving van morgen een duw richting hindoenationalisme te geven. Lourens Van Haaften en Aditi Athreya analyseren het plan.
© Sivaram V / Reuters
Analyse

Na de droogte volgt de zondvloed. India opnieuw getroffen door zware overstromingen

Een vernietigende regenval kostte in India het leven het leven aan minstens tweehonderd mensen. Door hevige moessonregens veranderen rivieren in kolkende water- en modderstromen die steden en landerijen blank zetten. Het is zowel een gevolg van een extremer wordend klimaat, als mismanagement van land en water. 
Mokhamad Edliadi/CIFOR (CC BY-NC-ND 2.0)
Analyse

Toenemend toerisme in Nepal: een zegen of een vloek?

De Nepalese overheid wil met de campagne Visit Nepal 2020 tegen volgend jaar twee miljoen buitenlandse toeristen aantrekken, het dubbele van vorig jaar. Nepal heeft de inkomsten uit de toerismesector broodnodig. Maar toerisme heeft ook een negatieve impact op de lokale cultuur en het milieu.

Pagina's

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.