© Konstantinakos Tsanakas
Column

Sociale mobiliteit in China is een snelweg

De groei van China’s middenklasse was de afgelopen twee decennia enorm. Vele mensen, ook minderbedeelden, slaagden erin om hoger te klimmen op de sociale ladder. Wie zijn zij? Ching Lin Pang licht er één verhaal uit, dat zeker niet uniek is. Maak kennis met Shelly.
© Konstantinakos Tsanakas
Column

“Overgebleven vrouw” trekt zich niets aan van een Chinese machohuwelijksmarkt

Al een tijd volgt MO*columniste Ching Lin Pang jongvolwassenen die zich een weg banen door de verwachtingen en contracties van de Chinese maatschappij. Zoals Shi Tian, een "overgebleven vrouw" in een machohuwelijksmarkt.
© Brecht Goris
Column

Van hier tot gender

China blijft verbazen. Jongeren niet ouder dan 25 jaar zijn patriottischer dan ooit volgens een recente peiling. Ze zijn trots Chinees te zijn en steunen de overheid voluit. Maar op vlak van gender issues geeft de generatie Z dan weer blijk van progressiviteit.
© Brecht Goris
Column

Worden de Chinezen aardappeleters?

Om minder afhankelijk te worden van het buitenland heeft de Chinese overheid in 2015 beslist om van de aardappel basisvoedsel te maken na rijst, tarwe en maïs. China-kenner Ching Lin Pang legt uit hoe en waarom de aardappel aan een opmars bezig is in het land.  

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.