Desmond Brown/IPS
Nieuws

Caraïbische gewassen krijgen waterige wortels

De Caraïbische gemeenschap worstelt met de gevolgen van de klimaatverandering en de invloed daarvan op de voedselzekerheid. Moderne technologieën, zoals hydrocultuur, kunnen de stagnerende agrarische sector meer rendabel maken.
Desmond Brown / IPS
Nieuws

Zonne-energie maakt Caraïbische straten 's nachts veiliger

Het Caraïbische Saint Kitts en Nevis en grote buur Jamaica beginnen hun straten met zonne-energie te verlichten. Ze willen duurzaam met energie omgaan en donkere wijken ‘s nachts verlichten en zo criminaliteit minder kans geven.
Nieuws

Caraïben maken zich zorgen over Libische investeringen

De Caraïben liggen meer dan 9500 kilometer van Libië verwijderd, maar de leiders van enkele Caraïbische eilandstaten liggen wel wakker van de toestand in het Noord-Afrikaanse land. Wat zal er gebeuren met de Libische investeringsprojecten in hun gebied, vragen ze zich af.
Nieuws

Arabische revolutie verandert niets voor huisslaven

De wereld kijkt geboeid toe hoe de politieke onrust als een schokgolf door de Arabische wereld gaat. Mensen komen op straat omdat ze hun buik vol hebben van onrecht, lage inkomens en politiegeweld. Maar achter gesloten deuren gaat het lijden van drie miljoen huisbedienden onverminderd voort.
Nieuws

Zondag begint Wereld Sociaal Forum in Dakar

Zondag (6 februari) begint in de Senegalese hoofdstad Dakar het Wereld Sociaal Forum (WSF). Er worden tot vijftigduizend deelnemers verwacht op de hoogmis voor andersglobalisten, die de aandacht wil vestigen op de sociale strijd overal ter wereld.
Nieuws

China en Taiwan tegen elkaar uitgespeeld

Taiwan en China proberen de 'hearts and minds' van de wereld te winnen via een zogenaamde dollardiplomatie. Beide worden vaak door armere landen tegen elkaar uitgespeeld: wie het royaalste pakket economische hulp biedt, wint.
Nieuws

Caraïbisch eiland Saint Kitts stopt met suikerindustrie

Het Caraïbische eiland Saint Kitts stopt met de drie eeuwen oude suikerindustrie. Volgens premier Denzil Douglas zal de kwijnende industrie de hervorming van het Europese suikerregime niet overleven. De Europese Unie heeft het eiland ruim drie miljoen euro beloofd om de pijn te verzachten.