Wereldmilieudag 2013: Think - Eat - Save

Think Eat Save — World Environment Day

Vandaag (woensdag 5 juni) is het Wereldmilieudag. Onder het motto ‘Think. Eat. Save’ is er dit jaar speciale aandacht voor de strijd tegen verliezen in de voedselstromen.

In deze korte en krachtige videoboodschap houdt de Indiase ecologiste Sunita Narain een pleidooi voor het afschaffen van de landbouwsubsidies die kwistig gedrag in de hand werken en voor een houding waarbij we voeding en levensstijl terug aan elkaar koppelen.

Sunita Narain is directrice van het Indiase Centre for Science and Environment (CSE) en werkt al dertig jaar rond de vraag hoe milieu en ontwikkeling samenhangen. Ze is een van de gezaghebbende stemmen uit het Zuiden in mondiale discussies over milieu en klimaat. Onlangs was ze in ons land te gast voor twee MO*lezingen over milieu, klimaat en ontwikkeling.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.