1 mei in het teken van fair trade

De socialistische vakbond ABVV verspreidt op het Feest van de Arbeid op 1 mei duizenden rozen uit Kenia. De rozen zijn geproduceerd met respect voor mensenrechten en milieu, benadrukt de vakbond.
De rozen zijn afkomstig van Oserian, een bloemenkwekerij in Kenia waar het loon bijna het dubbele bedraagt van het wettelijke minimum. Meer dan 50 procent van de werknemers is lid van de vakbond KPAWU. Ze kunnen rekenen op gratis onderwijs, goede gezondheidszorg en huurtoelages. Door te experimenteren met biologische bestrijdingsmiddelen en het waterverbruik tot een minimum te beperken, wordt het milieu gespaard.
Oserians werkwijze staat in schril contrast met omliggende bedrijven die ook bloemen produceren voor de export. De werknemers hebben tijdelijke contracten, orden blootgesteld aan verboden chemicaliën, verdienen weinig, worden ontslagen bij zwangerschap en moeten ontbetaalde overuren kloppen.

Waardig werk voor iedereen


Het ABVV wil met de aankoop de internationale solidariteit, de zorg voor het milieu en duurzame ontwikkeling stimuleren, en wil voorkomen dat werknemers in Noord en Zuid tegen mekaar worden uitgespeeld in het spel van vrije concurrentie. ‘Daarom is het belangrijk dat we streven naar waardig werk voor iedereen, samen met de partnervakbonden in het Zuiden’, besluit het ABVV.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.