Aantal Amerikaanse kinderen met obesitas daalt fors

In de VS is het aantal jonge kinderen met obesitas in tien jaar tijd met 43 procent gedaald. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse gezondheidsdiensten zo’n grote daling zien.

Het gaat om een daling bij kinderen van twee tot vijf jaar oud. Wie op die leeftijd al zware gewichtsproblemen heeft, loopt vijf keer meer kans om op latere leeftijd nog met overgewicht of obesitas te kampen.

In 2004 leed 14 procent van de jonge kinderen nog aan obesitas. In 2012 was dat al gedaald tot 8 procent. In andere leeftijdscategorieën is geen verbetering te zien. Bij vrouwen ouder dan zestig is zelfs sprake van een toename.

In de VS heeft 70 procent van de volwassenen overgewicht; bij een derde van de volwassenen is sprake van obesitas.

Het rapport met de nieuwe cijfers werd gisteren gepubliceerd door het Journal of the American Medical Association.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.