Abortusdebat nieuw wapen tegen Obama

Het abortusthema kwam nog niet aan bod in de debatten tussen de kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap. Toch speelt het een belangrijke rol tijdens de campagne, met name in een aantal “battleground states”.
Ook daar wordt het thema meestal niet bij naam genoemd, maar worden er vraagtekens gezet bij benoemingen voor het Hooggerechtshof of wordt er gesproken over “judicia activism”, wat zoveel betekent als politiek gemotiveerde juridische beslissingen. 
Zowel in South Dakota, Colorado als California staan initiatieven op stapel die het recht op abortus willen beknotten. Hoewel er tijdens de debatten geen vragen over gesteld werden, liet het Republikeinse kamp van John McCain en Sarah Palin niet na om het thema zelf onder de aandacht te brengen. Tijdens een recente bijeenkomst en tijdens een radio-interview beschuldigde Palin Obama ervan kindermoord te steunen.

Abortusextremist


Volgens Emily Douglas, journaliste bij RH Reality Check, een dagelijkse online nieuwsbrief over seksuele gezondheid, heeft het McCainkamp de aandacht voor de veronderstelde banden van Obama met de radicale Bill Ayers teruggeschroefd om zich vervolgens meer te focussen op zijn “radicale” abortusstandpunten.
“Als senator in zijn staat wilde Barack Obama zelfs niet opkomen voor de rechten van kinderen die levend geboren werden tijdens een abortus”, zei Palin op de verkiezingsbijeenkomst in Johnstown, Pennsylvania. “Die kinderen, vaak baby’s met speciale noden, worden eenvoudigweg in de steek gelaten om te sterven.”
Palin, die tegen abortus is onder alle omstandigheden, inclusief verkrachting of incest, zei dat “een stem voor Obama ultieme macht geeft over het leven aan een politicus die nooit iets gedaan heeft om een ongeborene te beschermen.” Tijdens de ultraconservatieve Laura Ingraham Show voegde ze daaraan toe dat “als meer Amerikanen zouden begrijpen hoe absoluut extreem zijn positie is, dat er dan een pak meer verontwaardiging zijn dan we tot nu toe gezien hebben.”
Het McCain-kamp krijgt enthousiast bijval van een schare antiabortusbewegingen in radio- en tv-spotjes die in de zogenaamde “onbesliste staten” uitgezonden worden. De groep BornAliveTruth.org stelt daarin expliciet dat Obama “kindermoord steunt”.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.