Afro Caribbean Festival in Bredene

Op zaterdag 18 augustus vindt in Bredene aan de Belgsiche kust het Afro Caribbean Festival plaats. Dit gratis zomerfestival wil meer bieden dan enkel swingende concerten van gerenommeerde orkesten.
De organisatoren zorgen ervoor dat er ook veel te beleven valt op heel het festivalterrein. Vanaf ‘s middags tot ‘s nachts stallen meer dan 40 standhouders allerlei spullen uit op de wereldculturenmarkt, van djembé’s en percussieinstrumenten over Marokkaanse decorlampen tot allerlei artisanaat , textiel of juweeltjes.
In de Berbertent in het Marokkaans dorp komt u alles te weten over een Marokkaanse theeceremonie, leuke hennatatouages of de kneepjes van oosterse dansen. Voor de Berbertent zijn er doorlopend optredens van de Marokkaanse zangeres Fatou’M, Cheikh Mohand of een Marokkaanse buikdanseres. Kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan allerlei percussieateliers, een Afrikaanse haarvlechtje halen of zelf leren Ecuadoriaanse armbandjes maken.
In de Place de la Danse kan u uw eerste of gevorderde Afrikaanse, oriëntaalse of salsadanspasjes uitproberen. Senegalese en Guineese DJ’s zorgen voor een swingende pot wereldmuziek. Vijf Afrikaanse, Marokkaanse, Andalusische, Turkse en Afrikaanse traiteurs bereiden hapjes uit de wereldkeuken én exotische cocktails brengen u allicht nog meer in de stemming. Voor het volledige programma van dit festival, surf naar www.afrocaribbean.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift