Amerika zoals het is

Tom Vandycks Amerika zoals het is. De gespleten geschiedenis van mijn tweede land, leest als een treinDe VS-correspondent van Humo en De Morgen navigeert behendig tussen zeer uiteenlopende stijlen: geschiedschrijving,  sociaal-politieke analyse,  (reis)verslaggeving en ‘bloggen-voor-de-vrienden-en-familie-thuis’.

Het resultaat is een verrassende, grappige en uiterst informatieve doorlichting van een samenleving op het kruispunt van haar zelfgemaakte geschiedenis. Vandyck deinst er niet voor terug om sweeping statements neer te pennen, toch slaagt hij er net zo in om de clichés over de Verenigde Staten te nuanceren en te duiden.

Amerika zoals het is is een genereus boek. De auteur neemt ons mee op huizenjacht, naar de geboorte van zijn zoon, de inhuldiging van Obama en zijn eerste barbecue-ervaring. Met minstens even veel animo schrijft hij over de oorsprong van de hamburger, de presidentiële verkiezingsrace of de economische crisis.

Vandyck’s nieuwsgierigheid, enthousiasme en openlijke verwondering maken dat hij veel te vertellen heeft. De uitgeverij had in die zin het redactiewerk nog wat kunnen verfijnen, maar de lengte van sommige passages doet niets af aan de leesbaarheid, de intelligentie en de ontwapende eerlijkheid waarmee de Antwerpenaar over zijn Amerika vertelt. (or)

Amerika zoals het is. De gespleten geschiedenis van mijn tweede land door Tom Vandyck is uitgegeven door uitgeverij Vrijdag. 414 blzn. ISBN 978 94 6001 048 4

EXCLUSIEVE KORTING VOOR MO*LEZERS
MO*lezers krijgen een exclusieve korting van € 2,5 bij aankoop van elk gerecenseerd boek in volgende boekhandels: De Groene Waterman (Antwerpen), De Zondvloed (Mechelen & Roeselare), De Reyghere (Brugge) en Malpertuis (Genk). Print deze recensie af en geef de print af  bij aankoop van het boek. e korting  is 2 maanden geldig na publicatie van deze recensie (zie datum bovenaan).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.