Amerika zoals het is

Tom Vandycks Amerika zoals het is. De gespleten geschiedenis van mijn tweede land, leest als een treinDe VS-correspondent van Humo en De Morgen navigeert behendig tussen zeer uiteenlopende stijlen: geschiedschrijving,  sociaal-politieke analyse,  (reis)verslaggeving en ‘bloggen-voor-de-vrienden-en-familie-thuis’.

Het resultaat is een verrassende, grappige en uiterst informatieve doorlichting van een samenleving op het kruispunt van haar zelfgemaakte geschiedenis. Vandyck deinst er niet voor terug om sweeping statements neer te pennen, toch slaagt hij er net zo in om de clichés over de Verenigde Staten te nuanceren en te duiden.

Amerika zoals het is is een genereus boek. De auteur neemt ons mee op huizenjacht, naar de geboorte van zijn zoon, de inhuldiging van Obama en zijn eerste barbecue-ervaring. Met minstens even veel animo schrijft hij over de oorsprong van de hamburger, de presidentiële verkiezingsrace of de economische crisis.

Vandyck’s nieuwsgierigheid, enthousiasme en openlijke verwondering maken dat hij veel te vertellen heeft. De uitgeverij had in die zin het redactiewerk nog wat kunnen verfijnen, maar de lengte van sommige passages doet niets af aan de leesbaarheid, de intelligentie en de ontwapende eerlijkheid waarmee de Antwerpenaar over zijn Amerika vertelt. (or)

Amerika zoals het is. De gespleten geschiedenis van mijn tweede land door Tom Vandyck is uitgegeven door uitgeverij Vrijdag. 414 blzn. ISBN 978 94 6001 048 4

EXCLUSIEVE KORTING VOOR MO*LEZERS
MO*lezers krijgen een exclusieve korting van € 2,5 bij aankoop van elk gerecenseerd boek in volgende boekhandels: De Groene Waterman (Antwerpen), De Zondvloed (Mechelen & Roeselare), De Reyghere (Brugge) en Malpertuis (Genk). Print deze recensie af en geef de print af  bij aankoop van het boek. e korting  is 2 maanden geldig na publicatie van deze recensie (zie datum bovenaan).

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2745   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift