Amerikaanse kiezer wil econoom, geen vechtersbaas

Amerikanen lijken stilaan de buik vol te hebben van het grote terroristische gevaar. Uit een enquête van onderzoeksbureau Gallup blijkt dat een meerderheid van de Amerikaanse bevolking een president wil die de economie kan redden, eerder dan een leider die de terroristische dreiging afwendt.
Uit het nieuwe onderzoek van Gallup blijkt dat 56 procent van de Amerikanen liever een president kiest die de economie kan rechttrekken. Amper 39 procent geeft de voorkeur aan een president die het terroristische de baas kan.

Dat is slecht nieuws voor het Republikeinse kamp, want uit een eerder onderzoek van de Amerikaanse krant USA Today was gebleken dat McCain vooral gezien wordt als de man die de terroristische dreiging kan afwenden, terwijl zijn rivaal Barack Obama door de kiezer vooral gezien wordt als de juiste keuze om de energieprijzen laag te houden en de economie weer recht te trekken.

Gallup besluit daaruit dat Obama op dit moment duidelijk het voordeel heeft. McCains sterke punt wordt veel minder belangrijker gevonden nu de doorsnee Amerikaan zich vooral geconfronteerd ziet met hoge prijzen aan de pomp en een kwakkelende economie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift